Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 - Mixed Problems - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Thursday, November 09, 2017

Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 - Mixed Problems


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Chapterwise Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 based on IBPS RRB PO Mains 2016 paper.


Directions 1-5: What should come in place of questions mark (?) in the following number series ?
1. 35 118 280 600 ? 2504 5036
(a) 1364
(b) 1236
(c) 1362
(d) 1361
(e) None of these


2. 5 7 10 36 136 ?
(a) 789
(b) 890
(c) 690
(d) 698
(e) None of these


3. 156, 173, 131, 206, 50, ?
(a) 321
(b) 89
(c) 171
(d) 215
(e) None of these


4 25, 35, 20, 45, ?
(a) 32
(b) 21
(c) 10
(d) 20
(e) None of these


5. 24, 10, 13, ?, 36
(a) 8
(b) 10.5
(c) 12
(e) 14.5
(e) 16



6. The marked price of a calculator was ₹ 750, A man bought the same for ₹ 550 after getting 2 successive discounts, If the 1st discount is 10% then find the 2nd discount % ?
(a) 23%
(b) 18%
(c) 21%
(d) 15%
(e) None of these


7. The sum of three numbers is 980. If the ratio between first and second number is 3:4 and that of second and third is 3:7. Find the difference between first and last number.
(a) 380
(b) 360
(c) 340
(d) 400
(e) None of these


8. 3 years ago, the average age of A, B, and C was 27 years. Also 5 years ago, the average age of B and C was 20 years. What is the present age of A?
(a) 42
(b) 40
(c) 34
(d) 35
(e) None of these


9. ₹ 5200 was partly invested in Scheme A at 10% pa CI for 2 years and Partly invested in Scheme B at 10% pa SI for 4 years. Both the schemes earn equal interests. How much was invested in Scheme A ?
(a) ₹1790
(b) ₹ 2200
(c) ₹ 3410
(d) ₹ 2670
(e) None of these


10. The length and breadth of a rectangle are in the ratio 3 : 2. If the length is increased by 5 m keeping the breadth same, the new area of rectangle is 2600 m2. What is the breadth of the rectangle?
(a) 30 m
(b) 20 m
(c) 32 m
(d) Cannot be determined

(e) None of these



Answers:
1. B

2. C

3. D

4. C

5. D

6. B

7. A

8. B

9. C

10. B









Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>