Puzzle Quiz for IBPS Clerk & RBI Assistant Prelims 2017 - 3 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Tuesday, November 07, 2017

Puzzle Quiz for IBPS Clerk & RBI Assistant Prelims 2017 - 3


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle for IBPS Clerk & RBI Assistant 2017.


Study the following information carefully to answer the given questions

Gopi, Nithya, Shilpa, Renu, Gowtham, Priya, Prasanth and Sridhar are sitting around a square table in such a waythat four of them sit at four corners of the square while four sit in the middleof each of the four sides. The ones who sit at the four corners face the centrewhile those who sit in the middle of the sides face outside. Two females sit in the middle of the sides and two at the corners. Shilpa sits second to the left of Prasanth. Prasanth sits in the middle of one of the sides. Gopi sits fourth tothe right of his wife and his wife is not an immediate neighbour of Shilpa or Prasanth. Nithya sits third to right of her husband. Nithya does not sit at any of the corners. Only Renu sits between Nithya and Sridhar. Sridhar is the husband of Shilpa. Gowtham is a male.


1. Which of the following is true with respect to the given seating arrangement?
(a) No two males are immediate neighbours of each other
(b) Prasanth and Sridhar do not face each other in the seating arrangement
(c) Gowtham and Renu are immediate neighbours of each other
(d) Priyasits diagonally opposite to Gowtham
(e) Gowtham sits in the centre of one of the sides of the square table


2. Who amongst the following is Nithya's husband?
(a) Gopi
(b) Prasanth
(c) Gowtham
(d) Priya
(e) Cannot be determined


3. How many people sit between Nithya and Gopi when counted in anti-clockwise direction from Nithya?
(a) None
(b) One
(c) Two
(d) Three
(e) Four


4. Who amongst the following is the wife of Gopi?
(a) Renu
(b) Priya
(c) Nithya
(d) Shilpa
(d) Cannot be determined


5. What is the position of Gowtham with respect to Gopi?
(a) Immediately to the left
(b) Second to the left
(c) Third to the right
(d) Immediately to the right
(e) Second to the right

Advertisement






Study the following information carefully and answer the questions given below:

Six friends - Arun, Sathish, Yogesh, Ganesh, Peter and Hemanth are studying six different specializations of engineering which are - metallurgy, telecommunication, software, mechanical, electrical and hardware not necessarily in the same order. Each one likes a different sport - hockey, cricket, swimming, football, badminton and tennis again not in the same order. Ganesh is not studying hardware Peter is studying software and likes hockey. Yogesh likes swimming and is not studying hardware. The one who likes football is studying electrical. Hemanth is studying mechanical anddoes not like tennis. The one who likes badminton is studying telecommunication. Arun and Sathish do not like badminton. Arun does not like tennis.

6. Which specialisation is Sathish studying?
(a) Metallurgy
(b) Mechanical
(c) Hardware
(d) Electrical
(e) None of these


7. Which sport does Arun like?
(a) Football
(b) Cricket
(c) Hockey
(d) Cannot be determined
(d) None of these


8. Which of the following person-specialization combination is correct according to the given information?
(a) Ganesh-Hardware
(b) Sathish-Electrical
(c) Yogesh-Metallurgy
(d) Hemanth-Software
(e) None is correct



9. If all six friends are asked to sit in a straight line, facing north, in an alphabetical order (according to their names), from left to right, then who will be to the immediate left of the one studying electrical?
(a) The one who likes badminton
(b) The one who is studying telecommunication
(c) The one who is studying hardware
(d) The one who likes hockey
(e) None of these


10. If all six friends are asked to sit in a straight line, facing north, in an alphabetical order (according to their names), from left to right, then which of the following combinations will represent the favourite sport ofthe immediate neighbours of Peter?
(a) Badminton - Football
(b) Cricket-Tennis
(c) Cricket-Football
(d) Tennis - Football
(e) Cricket – Badminton



Answers

  1. D
  2. C
  3. C
  4. A
  5. E
  6. C
  7. A
  8. E
  9. E
  10. B

Sponsored


Solutions

1-5:


6-10:









Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>