Puzzle Quiz for IBPS Clerk & RBI Assistant Prelims 2017 - 2 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Saturday, November 04, 2017

Puzzle Quiz for IBPS Clerk & RBI Assistant Prelims 2017 - 2


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle for IBPS Clerk & RBI Assistant 2017.

Study the following information carefully to answer the given questions.

Eight people A, B, C, D, E, F, G and H are sitting in a traight line with equal distances between each other,but not necessarily in the same order. Some of them are facing North and some of them are facing south. A sits at one of the extreme ends of the line. Only three people sit between A and G. E sits exactly between A and G. H sits third to the right of (e) B is an immediate neighbour of H and faces south. C sits second to the right of F. C is not an immediate neighbour of G. Immediate neighbour of G face opposite directions(i.e. if one neighbour faces North then the other neighbour faces south and Vice-Versa). A and D face the same direction as E(i.e if E faces north then A and D also face North and Vice-Versa). Both the immediate neighbours of E face south.

1. In the given arrangement, if two people come and sit to the immediate left of E, how many people will sit between F and C?
(a) Two
(b) Three
(c) Four
(d) More than four
(e) One


2. Who amongst the following sits third to the right of F?
(a) A
(b) B
(c) Other than those given as options
(d) D
(e) E


3. How many people face North as per the given arrangement?
(a) Two
(b) Three
(c) Four
(d) More than four
(e) One



4. Four of the following five are alike in a certain way based upon their seating arrangement and so form a group. Which of the following does not belong to the group?
(a) EC
(b) AF
(c) BF
(d) CG
(e) DG

5. Who amongst the following sits at the extreme end of the row?
(a) B
(b) C
(c) D
(d) E
(e) Other than those given as options



Study the following information carefully to answer the given questions.
In a Public Sector Undertaking Township, there are five executives – Ambrish, Amit, Rohit, Manu and Tarun. Two of them play Cricket while the other three play different games viz. Football, Tennis and Chess. One Cricket player and a Chess player stay in the third flat, whereas the other three stay in different flats, i.e. 2 nd, 4th and 5th. Two of these five players are mechanical engineers while the other three are quality inspector, design engineer and power engineer respectively. The chess player is the oldest in age while one of the cricket players, who plays at the national level, is the youngest in age. The age of the other cricket player, who plays at the regional level, lies between the football player and the chess player. Manu is a regional level player and stays in the 3rd flat while Tarun is a quality inspector and stays in the 5th flat. The football player is a design engineer and stays in the 2nd Flat. Amit is a power engineer and plays Chess while Ambrish is the mechanical engineer and plays Cricket at the national level.

6. Who stays in the 4th flat?
(a) Ambrish
(b) Amit
(c) Rohit
(d) Manu
(e) None of these



7. What does Tarun play?
(a) Chess
(b) Football
(c) Cricket
(d) Tennis
(e) None of these


8. Who plays football?
(a) Ambrish
(b) Amit
(c) Rohit
(d) Manu
(e) None of these


9. Age wise, who among the following lies between Manu and Tarun?
(a) Quality inspector
(b) Mechanical engineer
(c) Power engineer
(d) Design engineer
(e) None of these



10. Who stay in the same flat?
(a) Ambrish and Amit
(b) Maim and Tarun
(c) Amit and Manu
(d) Rohit and Tarun
(e) None of these


11. The Chess player is a:
(a) Power engineer
(b) Mechanical engineer
(c) Design engineer
(d) Quality inspector
(e) None of these


Answers:

  1. B
  2. A
  3. C
  4. A
  5. C
  6. A
  7. D
  8. C
  9. D
  10. C
  11. A




Solutions
1-5:

6-11:












Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>