English Quiz for IBPS Clerk & RBI Assistant Prelims 2017 - 5 (Error Based on IBPS PO Pre) - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Tuesday, November 14, 2017

English Quiz for IBPS Clerk & RBI Assistant Prelims 2017 - 5 (Error Based on IBPS PO Pre)


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of English Quiz for IBPS Clerk & RBI Assistant Prelims 2017. This is a set of Error Based on IBPS PO Pre.


In the following questions, you have to identify the correct sentence/s. For each of the following questions find the sentence/s that are correct.

1. (A) When you look up a word, the main thing that you want to know was its basic meaning.
(B) It’s time to winding up the discussion now.
(C) A great many various words in English have more than one meaning.
(D) That wasn’t a very fair thing to say!
(a) D only
(b) A and D
(c) A, B and D
(d) All of the above are correct
(e) None of the above


2. (A) She has a fair chance of winning the first prize.
(B) Fair weather is forecasted for tomorrow.
(C) There’s a fair on at the park this very week.
(D) Don’t forget to wind down your watch.
(a) A only
(b) A and C
(c) A, B and C
(d) None of the above are correct
(e) Only A and B


3. (A) Every language has a lot of different words with similar but slightly differing meanings.
(B) Words are used with each other in fairly fixed ways in every language.
(C) Words do not only have meanings, they also have associations.
(D) At an advanced level of any language, it is important to develop an impression of what connotations certain words have.
(a) A only
(b) A and C
(c) A, B and C
(d) All of the above are correct
(e) Only (b)



4. (A) Make a special note of any special characteristics that a word has had.
(B) The judge Mr. Dhuan increased the sentence of life imprisonment.
(C) We had a lightish dinner.
(D) Raveesh is very good at putting on different accentuals.
(a) A only
(b) A and C
(c) A, B and C
(d) None of the above are correct
(e) Only (b) and (c)


5. (A) I don’t like recorded music, I prefer the real thing.
(B) These items are the genuine articles.
(C) You can give a wide summary of something.
(D) You can describe something in minute detail.
(a) A and C
(b) A and B
(c) B and D
(d) C only
(e) None of these

Sponsored




6. (A) It’s something I feel powerfully about.
(B) If I remember perfectly, it happened at about six thirty.
(C) It is useful to learn which adverbs most typically modify particular types of objectives.
(D) The majority of these adjectives has a negative connotation.
(a) C only
(b) B and C
(c) A only
(d) None of these
(e) All of these

7. (A) You lift your hand to ask a question.
(B) You can raise a family.
(C) You can go to a website on the world wide web.
(D) You can inspect a hotel inside which you want to stay.
(a) A only
(b) C only
(c) B and D
(d) B and C
(e) None of these


8. (A) The Seven Horses hotel in Singapore is much great.
(B) He just doesn’t live in the genuine world.
(C) This briefcase is made of authentic leather.
(D) She is a very genuine person.
(a) A, B and D
(b) B and D
(c) C only
(d) D only
(e) A and B only



9. (A) After his death,she went to the hospital to collect his personal affairs.
(B) He made a rather fragile attempt of an apology, but it didn’t convince anyone.
(C) Abhijit was a dreadful opponent, and I respected him for that.
(D) I was feeling pretty anxious when she didn’t arrive on time.
(a) A only
(b) B only
(c) D only
(d) C only
(e) None of these

10. (A) A brash walk before dinner helps to enforce the appetite.
(B) The death tally in the Pakistan earthquake has now risen to 300,000.
(C) Let’s take a sluggish stroll along the beach, shall we?
(D) If you want to stay at home tonight, that’s perfectly OK with me.
(a) A only
(b) B only
(c) C only
(d) D only

(e) A and B only



Answers:

1. (a)
2. (a)
3. (d)
4. (d)
5. (b)
6. (d)
7. (d)
8. (d)
9. (c)
10. (d)







Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>