Daily Vocabulary Quiz for Bank Exams - 1 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Wednesday, November 15, 2017

Daily Vocabulary Quiz for Bank Exams - 1


Hello and welcome to exampundit. Here is the Daily Vocabulary Quiz for Bank Exams.


Directions for Q 1. To 10.:  Choose the option closest in meaning to the word given.

1. Low-Key
(a) official (b) secret
(c) subdued (d) complicated


2. Stipulation
(a) imitation (b) signal
(c) excitement (d) requirement


3. Antithesis
(a) fixed dislike (b) musical reponse
(c) lack of feeling (d) direct opposite



4. Transitory
(a) short-lived (b) idle
(c) unexpected (d) clear


5. Entrenched
(a) filled up (b) fortified
(c) followed by (d) kept down


6. Lot
(a) right (b) folly
(c) fate (d) oath



7. Apprehension
(a) gratitude (b) apology
(c) dread (d) punishment



8. Amenable
(a) religious (b) masculine
(c) proud (d) agreeable



9. Affluent
(a) neutral (b) sentimental
(c) wealthy (d) handsome



10. Counterpart
(a) hindrance (b) peace offering
(c) password (d) complimentary

Sponsored


11. Superficial
(a) shallow (b) unusually fine
(c) proud (d) aged


12. Disparage
(a) separate (b) compare
(c) refuse (d) belittle


13. Protagonist
(a) prophet (b) explorer
(c) talented child (d) leading character


14. Ludicrous
(a) profitable (b) excessive
(c) disordered (d) ridiculous


15. Intrepid
(a) middle (b) tolerant
(c) fearless (d) rude


16. Sage
(a) wise man (b) tale
(c) era (d) fool


17. Admonish
(a) warn (b) escape
(c) worship (d) distribute


18. Beset
(a) plead (b) assail
(c) pertain to (d) deny


19. Figment
(a) perfume (b) undeveloped fruit
(c) statuette (d) invention


20. Glib
(a) dull (b) thin
(c) weak (d) fluent


Answer:

  1. C
  2. D
  3. D
  4. A
  5. B
  6. C
  7. C
  8. D
  9. C
  10. D
  11. A
  12. D
  13. D
  14. D
  15. C
  16. A
  17. A
  18. B
  19. D
  20. D











Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>