Chapterwise Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 - Percentage - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Tuesday, November 07, 2017

Chapterwise Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 - Percentage


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Chapterwise Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 based on Percentage.

1. Ms. Pooja Pushpan invests 13% of her monthly salary, i.e.  ₹8554 in Mediclaim Policies, Later she invests 23% of her monthly salary on Child. Education Policies; also she invests another 8% of her monthly salary on Mutual Funds. What is the total annual amount invested by Ms. Pooja Pushpan? (IBPS PO 2015)
(a) ₹ 28952
(b) ₹ 43428
(c) ₹ 347424
(d) ₹ 173712
(e) None of these


2. In a class of 240 students, each student got sweets got sweets that are 15% of the total number of students. How many sweets were there? (IBPS PO 2015)
(a) 3000
(b) 3125
(b) 8640
(d) Cannot be determined
(e) None of these



3. Bina's monthly income is 90% of Anita's monthly income. The total of both their monthly incomes is Mr. Sen's monthly income. Mr. Sen's annual income is 7,75,200. What is Bina's monthly income? (SBI JA & JAA 2016)
(a) ₹34,000 (b) ₹36,000
(c) ₹30,600 (d) ₹30,000
(e) None of these


4. What is the value of three fourth of sixty per cent of 480? (SBI JA & JAA 2016)
(a) 216
(b) 218
(c) 212
(d) 214
(e) None of these

5. It is required to get 40% marks to pass an exam. A candidate scored 200 marks and failed by 8 marks. What were the maximum marks of that exam? (SBI JA & JAA 2016)
(a) 530
(b) 540
(c) 502
(d) Cannot be determined
(e) None of these



6. In an examination out of 480 students, 85% of the girls and 70% of the boys have passed. How many boys appeared in the examination, if total pass percentage was 75%? (SBI Clerk 2016)
(a) 370
(b) 340
(c) 320
(d) 360
(e) None of these


7. Fresh grapes contain 80% water, while dry grapes contain 10% water. If the weight of dry grapes is 500 kg, then what is its total weight when it is fresh? (SBI Clerk 2016)
(a) 2350 kg
(b) 2085 kg
(c) 2255 kg
(d) 2250 kg
(e) None of these

8. Five-ninths of a number is equal to 25% of the second number. The second number is equal to one-fourth of the third number. The value of the third number is 2960. What is 30% of the first number? (SBI Clerk 2016)
(a) 88.8
(b) 99.9
(c) 66.6
(d) Can't be determined
(e) None of these



9. Number of students in 4th and 5th class is in the ratio 6 : 11. 40% in class 4 are girls and 48% in class 5 are girls. What percentage of students in both the classes are boys? (IBPS Clerk Main 2016)
(a) 62.5%
(b) 54.8%
(c) 52.6%
(d) 55.8%
(e) 53.5%



10. When the price of rice is increased by 25 percent, a family reduces its consumption such that the expenditure is only 10 percent more than before. If 40 kg of rice is consumed by family before, then find the new consumption of family. (IBPS Clerk Main 2016)
(a) 35.2
(b) 35.2
(c) 36.2
(d) 37.2
(e) None of these


11. In a school the number of boys and girls are in the ratio of 4:7. If the number of boys are increased by 25% and the number of girls are increased by 15%. What will be the new ratio of number of boys to that of girls? (IBPS PO/MT Pre 2016)
(a) 100:131
(b) 100:151
(c) 100:161
(d) 100:181

(e) None of these



Answers:

  1. C
  2. C
  3. C
  4. A
  5. E
  6. C
  7. D
  8. B
  9. B
  10. B
  11. C



Solutions

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.












Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>