Chapterwise Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 - Number Series - 2 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Monday, November 13, 2017

Chapterwise Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 - Number Series - 2


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Chapterwise Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 based on Number Series.

What will come in place of the question mark (?) in the following number series. (SBI PO Prelim 2015)

1. 93      95           99           ?              110        121        134
(a) 104
(b) 96
(c) 82
(d) 103
(e) None of these


2. 8         12           18           27           40.5       60.75     ?
(a) 104.125
(b) 121.125
(c) 96.125
(d) 83.125
(e) None of these


3. 4         7             11           18           29           ?              76           123
(a) 59
(b) 38
(c) 46
(d) 53
(e) None of these


4. 3         10           ?              172        885        5346      37471   299832
(a) 39
(b) 27
(c) 24
(d) 34
(e) None of these


5. 15      22           56           183        ?              3755      22542
(a) 709
(b) 698
(c) 748
(d) 800
(e) None of these
Sponsored



What should come in place of the question mark (?) in the following number series ? (IBPS PO Main 2015)

6. 104    109        99           114        94           ?
(a) 69
(b) 124
(c) 120
(d) 78
(e) None of these


7. 980    392        156.8     ?              25.088 10.0352
(a) 65.04
(b) 60.28
(c) 62.72
(d) 63.85
(e) None of these


8. 14      16           35           109        441        ?
(a) 2651
(b) 2205
(c) 2315
(d) 2211
(e) None of these


9. 1331 2197      4913      6859      ?              24389
(a) 12167
(b) 13824
(c) 9261
(d) 15625
(e) None of these


10. 3600               725        150        35           12           ?
(a) 8
(b) 7.4
(c) 10.5
(d) 10

(e) None of these


Answers & Solutions

1. D

2. E

3. E

4. A

5. C

6. E

7. C

8. D

9. A

10. B










Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>