Chapterwise Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 - Area & Perimeter - 2 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Saturday, November 11, 2017

Chapterwise Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 - Area & Perimeter - 2


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Chapterwise Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 based on Area & perimeter.



1. A plot of 1800 sq. ft. is available at the rate of ₹ 630 per sq. ft. If 45% of the total cost of the plot is to be paid at the time of booking it, how much is the booking amount? (IBPS Clerk 2012)
(a) ₹ 11,34,000
(b) ₹ 5,10,300
(c) ₹ 6,03,000
(d) ₹ 6,00,300
(e) None of these


2. What would be the circumference of a circle whose area is 745.36 sq.cm? (RBI Assistant 2012)
(a) 94.4 cm
(b) 88.8 cm
(c) 96.8 cm
(d) 87.4 cm
(e) None of these



3. The circumference of a circle is 792 meters. What will be its radius ? (SBI Clerk 2012)
(a) 120 meters
(b) 133 meters
(c) 145 meters
(d) 136 meters
(e) None of these



4. Area of rectangular field is 3584 m2 and the length and the breadth are in the ratio 7 : 2 respectively. What is the perimeter of the rectangle ? (SBI Clerk 2012)
(a) 246 m
(b) 292 m
(c) 286 m
(d) 288 m
(e) None of these




5. l/3rd the diagonal of a square is 3 2 m. What is the measure of the side of the concerned square? (IBPS Clerk 2013)
(a) 12 m
(b) 9 m
(c) 18 m
(d) 6 m
(e) 7 m

Sponsored


6. The perimeter of a rectangle whose length is 6 m more than its breadth is 84 m. What would be the area of a triangle whose base is equal to the diagonal of the rectangle and whose height is equal to the length of the rectangle? (in m2) (IBPS Clerk CWE 2013)
(a) 324
(b) 372
(c) 360
(d) 364
(e) 348


7. The circumference of a circular playground is 308 metre. There is 7 metre wide path around the ground. The area of the path is (Indian Overseas Bank PO 2013)
(a) 2130 sq. metre
(b) 2410 sq. metre
(c) 2510 sq. metre
(d) 2310 sq. metre
(e) None of these



8. Area of a rectangle is equal to the area of the circle whose radius is 21 cms. If the length and the breadth of the rectangle are in the ratio of 14 : 11 respectively, what is its perimeter ? (IBPS RRBs OS 2013)
(a) 142 cms.
(b) 140 cms.
(c) 132 cms.
(d) 150 cms.
(e) None of these


9. A horse is tethered to a peg with a 14 metre long rope at the corner of a 40 metre long and 24 metre wide rectangular grass-field. What area of the field will the horse graze? (IBPS SO 2013)
(a) 154 m2
(b) 308 m2
(c) 240 m2
(d) 480 m2
(e) None of these


10. The area of circle is seven times the numerical value of its circumference. What is the circumference of the circle? (IBPS SO 2013)
(a) 616 units
(b) 132 units
(c) 88 units
(d) Cannot be determined
(e) None of these



Answers & Solutions
1. B

2. C

3. E

4. D

5. B

6. C

7. D

8. D

9. A

10. C








Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>