Chapterwise Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 - Number Series - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Thursday, November 02, 2017

Chapterwise Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 - Number Series


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Chapterwise Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 based on Number Series.


DIRECTIONS (Qs. 1-5): What will come in place of the question mark (?) in the following number series?
1. 1         7             49           343        (?)
(a) 16807
(b) 1227
(c) 2058
(d) 2401
(e) None of these


2. 13      20           39           78           145        (?)
(a) 234
(b) 244
(c) 236
(d) 248
(e) None of these

3. 12      35           81           173        357        (?)
(a) 725
(b) 715
(c) 726
(d) 736
(e) None of these


4. 3         100        297        594        991        (?)
(a) 1489
(b) 1479
(c) 1478
(d) 1498
(e) None of these


5. 112    119        140        175        224        (?)
(a) 277
(b) 276
(c) 287
(d) 266
(e) None of these

DIRECTIONS (Qs. 6-10) : What should come in place of the following question mark in the following number series? (SBI Clerk Mains 2016)

6. 649.6875        1299.375             866.25 346.5     99           22           ?
(a) 4
(b) 7
(c) 10
(d) 12
(e) None of these


7. 30      16           10           8             8             9             ?
(a) 12.75
(b) 13
(c) 14
(d) 10.5
(e) None of these


8. 10      18           63           253        1137      5901      ?
(a) 39754
(b) 35749
(c) 37594
(d) 35794
(e) None of these


9. 11      26          58          124        258        528       ?
(a) 1020
(b) 1135
(c) 1285
(d) 1340
(e) None of these


10. 738  765        819       900        1008      1143      ?
(a) 1445
(b) 1565
(c) 1305
(d) 1275
(e) None of these




1. D

2. D

3. A

4. E

5. C

6. A

7. D

8. B

9. E

10. C









Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>