Puzzle Quiz for IBPS Clerk & RBI Assistant Prelims 2017 - 1 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Monday, October 30, 2017

Puzzle Quiz for IBPS Clerk & RBI Assistant Prelims 2017 - 1


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle for IBPS Clerk & RBI Assistant 2017.


DIRECTIONS (Qs. 1-5): Study the following information carefully and answer the given questions.
A, B, C, D, E, F, G and H are sitting around a circle facing the centre but not necessarily in the same order. B sits second to left of H’s husband. No female is an immediate neighbour of B. D’s daughter sits second to right of F, F is the sister of G. F is not an immediate neightbour of H’s husband. Only one person sits between A and F. A is the father of G. H’s brother D sits to the immediate left of H’s mother. Only one person sits between H’s mother and E. Only one person sits between H and G. G is the mother of C. G is not an immediate neighbour of E.

1. What is position of A with respect of his mother-in-law?
(a) Immediate left
(b) Third to the right
(c) Third to the left
(d) Second to the right
(e) Fourth to the left

2. What is the position of A with respect to his grandchild?
(a) Immediate Right
(b) Third to the right
(c) Third to the left
(d) Second to the right
(e) Fourth to the left


3. Four of the following five are alike in a certain way based on the given information and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?
(a) F
(b) C
(c) E
(d) H
(e) G


4. Which of the following is true with respect to the given seating arrangement?
(a) C is the cousin of E
(b) H and H’s husband are immediate neighbours of each other
(c) No female is an immediate neighbour of C
(d) H sits third to left of her daughter
(e) B is the mother of H

5. Who sits to the immediate left of C?
(a) F’s grandmother
(b) G’s son
(c) D’s mother-in-law
(d) A
(e) G


DIRECTIONS (Qs. 6-10) : Study the following information to answer the given questions.

Twelve people are sitting in two parallel rows containing six people each, in such a way that there is an equal distance between adjacent persons. In row-1, P, Q, R, S, T and V are seated and all of them are facing South. In row-2, A, B, C, D, E nd F are seated and all of them are facing North. Therefore, in the given seating arrangement each member seated in a row faces another member of the other row. A sits third to right of D. Neither A nor D sits at extreme ends. T faces D. V does not face A and V does not sit at any of the extreme ends. V is not an immediate neighbour of T. B sits at one of the extreme ends. Only two people sit between B and E. E does not face V. Two persons sit between R and Q. R is not an immediate neighbour of T. C does not face V. P is not an immediate neighbour of R.



6. Who amongst the following sit at extreme ends of the rows?
(a) B, E (b) S, T
(c) P, R (d) B, F
(e) None of these


7. Who amongst the following faces A?
(a) R (b) T
(c) P (d) Q
(e) S


8. How many persons are seated between T and S?
(a) One (b) Two
(c) Three (d) Four
(e) None



9. P is related to V in the same way as C is related to F. To which of the followng is E related to, following the same pattern?
(a) B (b) D
(c) C (d) A
(e) None of these


10. Which of the following is true regarding F ?
(a) F sits second to right of C
(b) F is not an immediate neighbour of A
(c) F sits third to left of D
(d) F sits at one of the extreme ends of the lien

(e) F faces V


Answers:

  1. D
  2. A
  3. C
  4. E
  5. A
  6. C
  7. E
  8. B
  9. A
  10. E


Solutions:
1-5

6-10


DOWNLOAD OUR OFFICIAL APP FROM PLAYSTORE!!










Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>