New Pattern English Quiz for upcoming IBPS & Insurance Mains Exams - Set 6 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Friday, October 27, 2017

New Pattern English Quiz for upcoming IBPS & Insurance Mains Exams - Set 6




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of New Pattern English Quiz for upcoming IBPS & Insurance Mains Exams.


In each question below, an incomplete sentence is given which is followed by three possible fillers denoted by (A), (B) and (C). Find out which one, two or three of these fillers can make the sentence meaningfully complete and grammatically correct.

1. ____ when the audience started throwing rotten eggs towards him.
A. No sooner did he stand up to address
B. No much before he stood up
C. He had hardly stood up
(a) Only C
(b) Only B
(c) Only A or B
(d) Only B or C
(e) Any one of the three


2. ____ sacrifice their own self for the welfare of the common man.
A. Not all men devoted to social service
B. Only dedicated men
C. In exceptional cases certain anti-social elements
(a) Only C
(b) Only A or C
(c) Only B or C
(d) Only A or B
(e) Any one of the three


3. Natural calamities such as floods, earthquakes, etc occur so suddenly and unexpectedly that ____
A. people get hardly any time to save themselves
B. man realises his limitations and supremacy of nature
C. devastation cannot be prevented
(a) Only A
(b) Only B
(c) Only A or B
(d) Only A or C
(e) Any one of the three


4. ____ the poor students had managed to come out successfully with flying colours.
A. Despite lack of resources
B. Owing to adverse circumstances
C. It was a mere coincidence that
(a) Only A
(b) Only A or C
(c) Only B or C
(d) Only A or B
(e) Any one of the three


5. They appreciated my act of bravado because the life I saved was ____.
A. insignificant for them
B. extremely precious
C. reverent to them
(a) Only B
(b) Only C
(c) Only A or B
(d) Only B or C
(e) Any one of the three

Advertisement





For each statement there are four different sentences given below it. Pick out the one that most appropriately conveys the meaning of the statement. The number of that sentence is the answer. If none of them conveys the meaning of the statement the answer is (e), i.e., ‘None of these’.


6. Should you need a duplicate licence you must submit an application along with a copy of your ration card.
(a) Unless you submit an application along with a copy of your ration card you will not get a duplicate licence.
(b) You should require a duplicate license if you submit an application along with a copy of your ration card.
(c) If you submit your application along with your ration card you do not need duplicate license.
(d) If you submit an application along with your ration card you will get only a license.
(e) None of these


7. Although the strike of transporters continues, I shall come.
(a) I shall come if the strike of transporters continues.
(b) I shall not be able to come if the strike of transporters continues.
(c) Even though I come, the strike of transporters is going to continue.
(d) Whether or not the transporters strike continues I shall come.
(e) None of these


8. The Manager would like you to help him locate the default.
(a) If you help him locate the default, the Manager would like you.
(b) The Manager desires that you should provide him the necessary assistance to locate the default.
(c) The Manager feels that if you do not help him the fault will not be located.
(d) The Manager expects that the default should be located only with your help.
(e) None of these


9. The judge remarked that not all the accused were really guilty.
(a) The judge remarked that some of the accused were guilty while others were not.
(b) The judge remarked that all the accused were not innocent.
(c) The judge remarked that all those accused cannot be necessarily guilty.
(d) The judge remarked that all those who are accused may contain some who are really guilty.
(e) None of these


10. Unlike the tribals who are very hardworking, the urban communities cannot withstand physical strain.
(a) The tribals do not like to withstand physical strain as the urban communities do.
(b) The urban communities are hardworking but they do not like to undertake physical strain.
(c) The tribals can withstand physical strain whereas urban communities cannot.
(d) Because the tribals are hardworking they can tolerate physical strain.
(e) None of these


Answers:

  1. A
  2. E
  3. D
  4. A
  5. A
  6. A
  7. D
  8. B
  9. A
  10. C











Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>