Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS RRB PO & Clerk 2017 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Wednesday, October 25, 2017

Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS RRB PO & Clerk 2017




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS RRB PO & Clerk Exams.


1. Which process will you opt for when you don’t have an e-mail account?
(a) Sign-in
(b) Sign-out
(c) Sign-up
(d) Login
(e) None of these



2. ______ is usually privately owned and links the devices in a single office, building or campus.
(a) LAN
(b) WAN
(c) PAN
(d) VPN
(e) None of these


3. Which conversion type needs sampling of a signal?
(a) digital - digital
(b) analog - digital
(c) digital - analog
(d) All of the above
(e) None of these



4. Which of the following uses the greatest number of layers in the OSI model?
(a) Bridge
(b) Repeater
(c) Router
(d) Gateway
(e) None of these


5. How many types of headings are available in HTML?
(a) Two
(b) Four
(c) Six
(d) Eight
(e) None of these



6. A set of standards by which servers communicate with external programs is called
(a) Gateway
(b) Interface
(c) Common Gateway Interface
(d) Operating System
(e) None of these


7. In MS-Word, page layout view is also known as true
(a) Print preview
(b) WYSIWYG
(c) Outline view
(d) Online view
(e) None of these


8. A device which is used in long network lines for amplifying a signal being transmitted on the network is
(a) Gateway
(b) Hub
(c) Repeater
(d) Microwave
(e) None of these


9. In HTML coding, which tag is used to give Bullets in your document?
(a) <OL> (Order list)
(b) <UL> (Unorder list)
(c) <BL> (Bullet list)
(d) <NL> (Number list)
(e) None of these


10. The full form of ‘RMSE’ is –
(a) Root Mean Squared Error
(b) Root Mean Sum Up Exam
(c) Root Mean Squared Exam
(d) Ratio Mean Squared Error
(e) None of these


11. In MS-Word WYSIWYG stands for
(a) preview
(b) what you see is what you get
(c) what you see is where you get
(d) print
(e) None of these



12. In ISDN, the channel having the lowest data rate is
(a) B
(b) C
(c) D
(d) H
(e) None of these


13. PCM is an example of
(a) digital to digital
(b) digital to analog
(c) analog to analog
(d) analog to digital
(e) None of these


14. An image in a web-page can be aligned _____ and ____ using HTML coding.
(a) Left
(b) Right
(c) Centre
(d) Both (a) and (b)
(e) None of these



15. SMTP stands for
(a) Server Mail Transfer Protocol
(b) Simple Mail Transfer Protocol
(c) Small Mail Transfer Protocol
(d) Short Mail Transfer Protocol
(e) None of these



16. RFC stands for
(a) Request for comment
(b) Request for compliment
(c) Request for calculation
(d) Both (a) and (b)
(e) None of these



17. An optical input device that interprets pencil marks on paper media is
(a) O.M.R.
(b) Punch cord reader
(c) Optical scanners
(d) Magnetic tape
(e) None of these


18. Bluetooth technology allows
(a) Landline phone or mobile phone communication
(b) Wireless communication between equipments
(c) Signal transmission on mobile phones only
(d) Satellite television communication
(e) None of these


19. A(n)_____ is a special visual and audio effect applied in Power Point to text or content.
(a) animation
(b) flash
(c) wipe
(d) dissolve
(e) None of these


20. Which one is not needed by server programme from an operating system?
(a) Task pre-emption
(b) Task priority
(c) Semaphores
(d) All of the above

(e) None of these




Answers:
1. (c)
2. (a)
3. (b)
4. (d)
5. (c)
6. (c)
7. (b)
8. (c)
9. (b)
10. (a)
11. (b)
12. (c)
13. (d)
14. (d)
15. (b)
16. (a)
17. (a)
18. (b)
19. (a)
20. (d)








Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>