Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams - Set 46 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Tuesday, October 24, 2017

Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams - Set 46




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams.

1. Which of the following is the valid domain name extension?
(a) .edu
(b) .org
(c) .com
(d) .name
(e) All of these


2. Which of the following is a large and expensive, computer capable of simultaneously processing data for hundreds or thousands of users?
(a) Handheld Computer
(b) Tablet
(c) Personal Computer
(d) Mainframe Computer
(e) None of these


3. Which of the following type of computer could be found in a digital watch?
(a) Handheld Computer
(b) Tablet
(c) Personal Computer
(d) Mainframe Computer
(e) Embedded Computer


4. Which of the following software could assist someone who cannot use their hands for computer input?
(a) Synthesizer
(b) Speech Recognition
(c) Audio Digitizer
(d) Video Conferencing
(e) None of these



5. UNIX Operating System is typically used for _____
(a) Laptop
(b) Web servers
(c) Tablet
(d) PC
(e) None of these


6. To access a mainframe or super computer, users need ______
(a) Node
(b) Laptop
(c) Tablet
(d) CPU
(e) Terminal


7. Which is designed to reorganize noncontiguous files into contiguous files and optimize their placement on the hard drive?
(a) Backup
(b) Restore
(c) Disk Cleanup
(d) Disk Defragmenter
(e) None of these


8. Which of the following is the process of extracting large amount of information from a website?
(a) Trackback
(b) Spoofing
(c) SYN Flood
(d) Scraping
(e) None of these


9. Which is a small hardware device that joins multiple computers together within one LAN?
(a) Network Interface Card
(b) Switch
(c) Bridge
(d) Router
(e) None of these


10. It is the process in which control information is added to a data packet as it moves through the layers of a communication module is termed as ______
(a) Encapsulation
(b) Encryption
(c) Decryption
(d) Coding

(e) None of these


Answers:
1. (e) 
2. (d) 
3. (c) 
4. (b) 
5. (b)
6. (e) 
7. (d) 
8. (b) 
9. (a) 
10. (b)










Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>