Reasoning Quiz for Upcoming IBPS Exams - Set 29 | Puzzle - Pre




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams. The following set of questions are easy prelims level.

DIRECTIONS (Q. 1-5) : Study the folowing information carefully to answer these questions :
Seven candidates–Harish, Samir, Nilesh, Shailaja, Nikita, Laxman and Sujata are – to be interviewed for selection as Trainee Officers by different panels I to VII for different companies A, B, C, D, E, F and G not necessarily in the same order. Nilesh is interviewed by panel IV for Company A. Samir is interviewed by panel III but not for company C or D. Harish is interviewed for company B but not by panel I or II . Nikita is interviewed by panel VI for company E. Panel VII conducts the interview for company F. Sheilaja is interview by panel I but not for company C. Panel II does not interview Laxman.


1. Shailaja is interviewed for which company ?
(a) A (b) G
(c) F (d) D
(e) None of these



2. Panel II conducts interview for which company ?
(a) C (b) F
(c) G (d) B
(e) None of these


3. Who among the following is interviewed for company G ?
(a) Nikita (b) Samir
(c) Shailaja (d) Laxman
(e) None of these


4. Who among the following is interviewed for company F ?
(a) Shailaja (b) Sujata
(c) Laxman (d) Cannot be determined
(e) None of these


5. Which candidate is interviewed by panel V ?
(a) Harish (b) Laxman
(c) Sujata (d) Shailaja
(e) None of these


DIRECTIONS (Q. 6-10): Study the following information to answer the given questions.
Twelve people are sitting in two parallel rows containing six people each, in such a way that there is an equal distance between adjacent persons. In row-1, P, Q, R, S, T and V are seated and all of them are facing South. In row-2, A, B, C, D, E nd F are seated and all of them are facing North. Therefore, in the given seating arrangement each member seated in a row faces another member of the other row. A sits third to right of D. Neither A nor D sits at extreme ends. T faces D. V does not face A and V does not sit at any of the extreme ends. V is not an immediate neighbour of T. B sits at one of the extreme ends. Only two people sit between B and E. E does not face V. Two persons sit between R and Q. R is not an immediate neighbour of T. C does not face V. P is not an immediate neighbour of R.

6. Who amongst the following sit at extreme ends of the rows?
(a) B, E (b) S, T
(c) P, R (d) B, F
(e) None of these


7. Who amongst the following faces A?
(a) R (b) T
(c) P (d) Q
(e) S


8. How many persons are seated between T and S?
(a) One (b) Two
(c) Three (d) Four
(e) None



9. P is related to V in the same way as C is related to F. To which of the following is E related to, following the same pattern?
(a) B
(b) D
(c) C
(d) A
(e) None of these


10. Which of the following is true regarding F ?
(a) F sits second to right of C
(b) F is not an immediate neighbour of A
(c) F sits third to left of D
(d) F sits at one of the extreme ends of the lien
(e) F faces V


Answers:

  1. D
  2. A
  3. B
  4. C
  5. A
  6. C
  7. E
  8. B
  9. A
  10. E


Solutions:
1-5:

6-10:














Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments