English Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams - Set 52 | Error - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Saturday, September 02, 2017

English Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams - Set 52 | Error





Hello and welcome to exampundit. Here is a set of English Language Quiz for the upcoming IBPS Exams 2017.

Which of the phrases (a), (b), (c) or (d) given below should replace the phrase given in bold in the following sentence to make the sentence meaningful and grammatically correct? If the sentence is correct as it is and no correction is required mark (e) as the answer.


1. He had deliberately kept the matter pending so that people should be bribed him.
(a) could be bribed
(b) should bribe
(c) could be bribing
(d) should have bribed
(e) No correction required


2. Because of a shortage the government had appealed to the people to be extravagant with water.
(a) for being extravagant
(b) to be saving
(c) to be economical
(d) to be economic
(e) No correction required


3. He was found absorbing in his studies when I reached there.
(a) was to find absorbed
(b) was found absorbed
(c) had been found absorbing
(d) had to be found absorbing
(e) No correction required


4. The guide warned us that we had better be prepared for a long, hard day.
(a) had been better prepared
(b) should better be prepared
(c) should be prepared with
(d) had been better preparing
(e) No correction required


5. Income tax rates are usually associated to one’s annual income.
(a) related to one’s
(b) dependent to one’s
(c) depended on one’s
(d) associated with one’s
(e) No correction required


6. All that I have described have been taken place in the last four decades.
(a) have taken
(b) has been taken
(c) has taken
(d) was taken
(e) No correction required


7. The fees charged by the architect for the plans of the new building were unreasonable high.
(a) were unreasonably high
(b) were unreasonably higher
(c) had been unreasonably higher
(d) had been unreasonable high
(e) No correction required


8. There are many new emerging fields in information technology and electronics.
(a) newly emerging
(b) new emergent
(c) new emergency
(d) newly emergent
(e) No correction required


9. He admitted admiringly that he had never come across a painting which did not please him more.
(a) pleased him more
(b) would have pleased him
(c) had not pleased him more
(d) had been pleased him any more
(e) No correction required


10. It has always been better to use preventive measures than to cure illness
(a) had always been
(b) is always
(c) was always
(d) would have always been
(e) No correction required


Answers:

  1. B
  2. C
  3. B
  4. E
  5. A
  6. C
  7. A
  8. A
  9. A
  10. B















Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>