Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams - Set 35




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams.


1. For viewing video CDs, you would use
(a) CD Player
(b) Windows Media Player
(c) Windows Video Player
(d) Windows Movie Player
(e) None of these


2. A CPU-chip developed by Intel for wireless laptops is called the
(a) Celeron
(b) Pentium-M
(c) Xen
(d) Itanium
(e) None of these


3. The processor is a _______ chip plugged onto the motherboard in a computer system.
(a) LSI
(b) VLSI
(c) ULSI
(d) XLSI
(e) WLSI


4. The other name of a motherboard is
(a) Mouse
(b) Computer Board
(c) System Device
(d) Central Board
(e) System Board



5. When a computer is switched on, the booting process performs
(a) Integrity Test
(b) Power-On-Self-Test
(c) Correct Functioning Test
(d) Reliability Test
(e) Shut-down



6. ROLLBACK in a database is _______ statement
(a) TCL
(b) DCL
(c) DML
(d) DDL
(e) SDL


7. _______ provides total solutions to reduce data redundancy, inconsistency, dependence and unauthorized access of data
(a) DBMS
(b) Tables
(c) Database
(d) Protection passwords
(e) Centralization of data


8. ROLLBACK in a database is ________ statement
(a) TCL
(b) DCL
(c) DML
(d) DDL
(e) SDL


9. Dr. E.F. Codd represented _______ rules that a database must obey if it has to be considered truly relational
(a) 10
(b) 8
(c) 12
(d) 6
(e) 5


10. A data warehouse
(a) Contains numerous naming conventions and formats
(b) Is organized around important subject areas
(c) Contains only current data
(d) Can be updated by end users


(e) Explains some observed event or condition



Answers:

  1. B
  2. D
  3. B
  4. E
  5. B
  6. A
  7. A
  8. A
  9. C
  10. B















Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments