Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams - Set 23




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams.

1. Even if a disk drive fails, the computer application running and using it can continue processing. This application is said to have been designed with this feature called
(a) 100 percent up-time
(b) Fault tolerance
(c) High reliability
(d) All of these
(e) None of these

2. Which media has the ability to have data/information stored (written) on them by users more than once?
(a) CD-R disks
(b) CD-RW disks
(c) Zip disks
(d) Opti-Disks
(e) Both CD-RW disks and Zip disks


3. Storage media such as a CD read and write information using _______.
(a) a laser beam of red light
(b) magnetic dots
(c) magnetic strips
(d) All of these
(e) None of these



4. The main memory of a computer can also be called
(a) Primary storage
(b) Internal memory
(c) Primary memory
(d) All of these
(e) None of these



5. The life span of a CD-ROM is
(a) approximately one year
(b) approximately two years
(c) approximately five years
(d) approximately twenty-five years
(e) almost unlimited


6. The signal which shows that a computer is waiting for a command from the user is
(a) prompt
(b) event
(c) time slice
(d) interrupt
(e) None of these


7. _______ increase the accuracy of a search by fine-tuning the keywords in the search.
(a) Indexes
(b) Italics
(c) Compounds
(d) Links
(e) Operators


8. The fastest component for accessing stored data/ information is/are
(a) cache
(b) DVDs
(c) hard disks
(d) main memory
(e) tape



9. A standard CD player accesses data/information using which method?
(a) Sequential access
(b) Random access
(c) Multivariate access
(d) All of these
(e) None of these


10. _______ is a set of keywords, symbols, and a system of rules for constructing statements by which humans can communicate the instructions to be executed by a computer.
(a) A computer program
(b) A programming language
(c) An assemble
(d) Syntax
(e) None of these


Answers:

  1. B
  2. B
  3. A
  4. C
  5. E
  6. D
  7. A
  8. D
  9. D
  10. A
















Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments