Reasoning Quiz for Upcoming IBPS Exams - Set 26 | Puzzle - Pre - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Wednesday, August 30, 2017

Reasoning Quiz for Upcoming IBPS Exams - Set 26 | Puzzle - Pre




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams. The following set of questions are moderate prelims level.

[Directions Q 1-5]: Study the following information carefully and answer the questions given below:
A, B, C, D, E, F and G are seven persons who travel to office everyday by a particular train which stops at five stations-I, 11, III, IV and V respectively after it leaves base station. Three among them get in the train at the base station. D gets down at the next station at which F gets clown. B does not get down either with A or E. G alone gets in at station III and gets down with C after one station. A travels between only two stations and gets down at station V. None of them gets in at station II. C gets in with F but does not get in with either B or D. E gets in with two others and gets down alone after D, B and D work in the same office and they get down together at station III. None of them gets down at station I.


1. At which station does E get down ?
(a) II
(b) III
(c) IV
(d) Data inadequate
(e) None of these



2. At which station do C and F get in ?
(a) I
(b) II
(c) III
(d) Data inadequate
(e) None of these



3. At which of the following stations do B and D get in ?
(a) I
(b) Base station
(c) III
(d) Data inadequate
(e) None of these


4. After how many stations does E get down?
(a) One
(b) Two
(c) Three
(d) Four
(e) Five



5. E gets down after how many stations at which F gets down?
(a) Next station
(b) Two
(c) Three
(d) Four
(e) None of these


Sponsored




[Directions Q 6-10]: Study the following information carefully and answer the questions given below :
Seven students Ashwin, Devika, Baljit, Chandrakant, Urmila, Nagesh and Pranjali have taken admissions for MBA with specialization in HR or Finance or Marketing. Each one has got admission in different institutes M, J, K, L, R, T, F not necessarily in the same order. At least two have opted for each of the specializations. Devika has opted for Marketing but not in Institute J or T. Chandrakant has taken admission for HR in Institute K. The one who studies in Institute F does not study Finance. Nagesh studies the same specialization as that of Devika in Institute R. Ashwin does not study in Institute L or T. Baljit studies HR in Institute J. Pranjali studies in Institute F and does not study marketing.


6. Which of the following combinations of institute and specialization is true for Urmila ?
(a) L - Finance
(b) L - Marketing
(c) T- Marketing
(d) T - Finance
(e) None of these


7. Devika studies in which institute ?
(a) L
(b) T
(c) F
(d) M
(e) None of these


8. Which of the following groups represents the students studying HR ?
(a) Baljit and Chandrakant
(b) Baljit, Chandrakant and Pranjali
(c) Ashwin, Baljit and Chandrakant
(d) Urmila and Chandrakant
(e) None of these


9. Which of the following combinations of institute, student and specialization is correct ?
(a) R - N - HR
(b) T - N - Marketing
(c) L - B - HR
(d) M - D- Marketing
(e) None of these


10. What is the specialization of Ashwin ?
(a) Marketing
(b) HR
(c) Finance
(d) Marketing or HR

(e) Finance or Marketing


Answers:

  1. C
  2. D
  3. D
  4. C
  5. B
  6. D
  7. A
  8. B
  9. E
  10. C





Advertisement





Solutions:
1-5:

6-10:
















Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>