Reasoning Quiz for Upcoming IBPS Exams - Set 25 | Puzzle - Pre - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Monday, August 28, 2017

Reasoning Quiz for Upcoming IBPS Exams - Set 25 | Puzzle - Pre




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams. The following set of questions are moderate prelims level.

Q. (1-5) Study the following information and answer the question.

Nine friends P, Q, R, S, T, U, V, W and X sit in a row. Four of them face south and rest face north. U faces opposite direction to that of W, who sits fourth to the right of Q. Neither Q nor W sit at any of the extreme ends of the row. T faces opposite direction to that of W. Q faces south. U is the immediate neighbor of P and S. R sits fourth to the left of S. Only two people sit between X and T. The one who sits in the middle does not face south. V sits fourth to the left of X. The immediate neighbors of T face in opposite direction to that of X. The persons sitting at the extreme ends face in opposite direction.


Q.1 who sits between S and V?
(a) R
(b) T
(c) U
(d) Q
(e) None of these.




Q.2 who among the following sit at the extreme ends?
(a) X, S
(b) R, P
(c) P, X
(d) Cannot be determined
(e) None of these.



Q.3 who sits second to the right of T?
(a) Q
(b) W
(c) X
(d) S
(e) None of these.



Q.4 who among the following are the immediate neighbours of W?
(a) X, T
(b) R, X
(c) R, T
(d) T, V
(e) None of these.




Q.5 who sits second to the right of R?
(a) V
(b) X
(c) Q
(d) U
(e) None of these. 

Sponsored





Q. (6-10) Study the following information and answer the question.

Eight EP’ians J, K, L, M, N, O, P and Q live on eight different floors of a building, not necessarily in the same order. The lowermost floor is numbered 1 and the topmost floor is numbered 8. Each of them likes different colours i.e. Brown, Yellow, Black, Green, Red, Purple, Pink and Blue, not necessarily in the same order. Also known that-
P lives on 5th floor. Only one person lives between the floor of L and the floor of N. Only four people live between the persons like Green and Brown. The person who likes Purple lives immediately above the K’s floor. The one who likes Blue doesn’t live on an odd numbered floor. L’s floor is above N’s floor. The floor of J is immediately above the floor of Q. The person who likes Yellow lives on the floor which is immediately above the floor of the one who likes Green. M doesn’t like Red. At least two floors are between the floors of the persons who like Red and Yellow. If O likes Red then M must not live on the 8th floor. Only two people live between the floors of the persons who like Black and Blue. O doesn’t like Pink. Q likes neither Yellow nor Purple. L doesn’t live on the 8th floor. Only three floors are between the floor of P and the floor of K.


Q.6 who among the following lives on the top floor?
(a) J
(b) Q
(c) N
(d) O
(e) None of these.



Q.7 How many people live between the floors of L and O?
(a) One
(b) Two
(c) Three
(d) Four
(e) None of these.


Q.8 which of the following combinations is correct?
(a) N – Brown
(b) L – Pink
(c) K – Purple
(d) J – Green
(e) None of these.


Q.9 which colour is liked by M?
(a) Yellow
(b) Blue
(c) Pink
(d) Red
(e) None of these.


Q.10 who among the following likes Black colour?
(a) O
(b) P
(c) Q
(d) L
(e) None of these.


Answers:
  1. D
  2. C
  3. B
  4. B
  5. A
  6. D
  7. C
  8. E
  9. C
  10. B



Advertisement





Solutions:
1-5:
6-10

















Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>