Reasoning Quiz for Upcoming IBPS Exams - Set 20 | Puzzle - Pre - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Monday, August 21, 2017

Reasoning Quiz for Upcoming IBPS Exams - Set 20 | Puzzle - Pre




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams. The following set of questions are moderate pre level.

Q. (1-5) Study the following information and answer the question.
Six EP’ians namely Omi, Anya, Nikhil, Prince, Neha and Sam were invited in a marriage, and they were sitting on six chairs, placed in a row. The hall where the marriage was being held has one exit and one entry door only. Just next to the stage, where they were sitting in a row of chairs facing south. These are the further details-
Omi is not sitting adjacent to either Prince or Anya. Prince and Sam have to leave early, so they got seated near to the exit door (as near as possible). Neha is sitting third to the right of Prince. Omi doesn’t sit at any of the ends of the row. Anya is sitting second to the left of Nikhil.


Q.1 who sits second to the left of Neha?
(a) Omi
(b) Sam
(c) Nikhil
(d) Cannot be determined
(e) None of these.

Q.2 who sits at the extreme ends of the line?
(a) Nikhil, Sam
(b) Sam, Neha
(c) Neha, Prince
(d) Cannot be determined
(e) None of these.

Q.3 who sits second to the right of Prince?
(a) Omi
(b) Sam
(c) Neha
(d) Cannot be determined
(e) None of these.
Q.4 who sits between Anya and Nikhil?
(a) Neha
(b) Prince
(c) Sam
(d) Cannot be determined
(e) None of these.

Q.5 How many people sit between Omi and Anya?
(a) One
(b) Two
(c) Three
(d) None
(e) None of these.


Sponsored




Q. (6-10) Study the following information and answer the question.
Six friends P, Q, R, S, T and U buy different products i.e. Lower, Trousers, T-shirt, Shirt, Jacket and Shoes, not necessarily in the same order. All products are of different colors i.e. Grey, Brown, Black, Blue, White and Pink, not necessarily in the same order. Trousers is not bought by P and it is not of white color. U bought a shirt, which is of black color. Q bought a Jacket but it is not of Blue color. The shoes are of Brown color. T bought a white coloured product. R bought a T-shirt and it is not of Blue color.

Q.6 who bought the Shoes?
(a) S
(b) P
(c) T
(d) Cannot be determined
(e) None of these

Q.7 who bought a Grey colored product?
(a) Q
(b) P
(c) R
(d) Cannot be determined
(e) None of these.

Q.8 who bought Trousers?
(a) P
(b) S
(c) T
(d) Cannot determined
(e) None of these.

Q.9 Match the correct Pair?
(a) R – Pink
(b) S – Grey
(c) Q – Pink
(d) P – Brown
(e) None of these.

Q.10 Find the odd one out?
(a) P
(b) R
(c) T
(d) Q
(e) Cannot be determined.


Answers:

  1. C
  2. B
  3. A
  4. B
  5. B
  6. B
  7. D
  8. B
  9. D
  10. D


Solutions:
















Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>