Reasoning Quiz for Upcoming IBPS Exams - Set 14 | Puzzle - Pre




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams. The following set of questions are moderate prelims level.


Q. (1-5) Study the following information and answer the question.

Eight EP’ians L, M, N, O, P, Q, R and S are sitting in a row and all of them are facing in the north direction. There are two people sit between M and O. The number of people to the left of R is one more than the number of people sitting to the right of S. The number of people sitting to the right of a person is maximum in case of L. The number of people sitting between M and P is same as the number of people sitting between R and N. S is not three places away from L. R and P are equidistant from Q.

Q.1 who many persons are sitting between N and Q?
(a) One
(b) Two
(c) Three
(d) Cannot be determined
(e) None of these.



Q.2 who sits fourth to the right of L?
(a) R
(b) O
(c) S
(d) Cannot be determined
(e) None of these.



Q.3 who sit at the extreme end of the row?
(a) L, M
(b) P, N
(c) L, O
(d) Cannot be determined
(e) None of these.



Q.4 who sits second to the left of Q?
(a) M
(b) L
(c) N
(d) S
(e) None of these.



Q.5 R is related to P, in the same way S is related to O. Then in the same way, M is related to__?
(a) N
(b) L
(c) Q
(d) Either a or c
(e) None of these.





WARNING: Distributing Exampundit's content as screenshot, pdf format or any other format apart from our direct link is Strictly Prohibited. Legal Actions will be taken against anyone editing our watermark/sharing our content without mentioning source/taking snapshot of our content & editing it.



Sponsored



Q. (6-10) Study the following information and answer the question.

Eight friends namely P, Q, R, S, T, U, V and W live on separate floors of a building of 8 floors. The ground floor of the building is numbered 1 and the topmost floor is numbered 8. Only four people live between V and T. T lives on an even numbered floor. Only two people live between Q and W. W lives on one of the odd numbered floor below the floor on which T lives. P lives on one of the floor above Q. S lives on one of the floor above U. W lives on one of the floor above Q. Only one person lives between U and S.

Q.6 who lives on the fourth floor?
(a) S
(b) U
(c) Q
(d) W
(e) None of these.



Q.7 who lives three floor below P?
(a) V
(b) U
(c) Q
(d) Cannot be determined
(e) None of these.



Q.8 which information is correct according to the arrangement?
(a) Only one person lives between T and P.
(b) Floors between V and W is same as between P and U.
(c) W is related to 4, P is related to 6, same way U is related to 3.
(d) S lives three places above Q.
(e) None is correct.


Q.9 on which floor does R live?
(a) 2nd
(b) 7th
(c) 1st
(d) 6th
(e) None of these.



Q.10 How many floors are there between S and P?
(a) Three
(b) Two
(c) One
(d) None
(e) None of these.




Answers

  1. C
  2. E
  3. C
  4. B
  5. D
  6. D
  7. B
  8. C
  9. C
  10. D



Solutions:

1-5:

6-10:
















Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments