Reasoning Quiz for Upcoming IBPS Exams - Set 18 | Puzzle - Pre




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams. The following set of questions are moderate pre level.


Q. (1-5) Study the following information and answer the question.
Eight EP’ians are sitting in two parallel rows containing four in each, in such a way that there is equal distance between adjacent EP’ians. A, B, C and D are seated in row 1 and all of them are facing south. In row 2; J, K, L and M are seated and all of them are facing north. Each member in a row faces another member of the other row. All of them like different colors, i.e. Yellow, Black, Purple, Blue, Green, Pink, Orange and Red, not necessarily in the same order.
Only one person sits between L and the one who likes Pink. The immediate neighbor of the person who likes Pink faces the one who likes Yellow. C sits second to the right of the one who likes Green. L is an immediate neighbor of the one who faces the person who likes Green color. The one who likes Black faces the one who likes Red. L doesn’t like Red. J doesn’t face the person who likes Green. B doesn’t sit at any of the extreme ends of the line. The one who likes Green doesn’t face the person who likes Blue. K faces the person who likes Purple and the one who faces M sits to the immediate left of A.


Q.1 who sits immediate right of B?
(a) A
(b) The one with Red color
(c) C
(d) Cannot be determined
(e) None of these.

Q.2 who sits between L and the one who likes Pink color?
(a) J
(b) The one who likes Black
(c) The one who likes Orange
(d) K
(e) None of these.

Q.3 who sit at the extreme end of the line?
(a) D, K
(b) C, M
(c) J, M
(d) L, C
(e) None of these.

Q.4 who among the following likes black color?
(a) M
(b) D
(c) L
(d) J
(e) None of these.

Q.5 J is related to Orange, in the same way Red is related to A. Then in the same way, who is related to Pink?
(a) Blue
(b) L
(c) M
(d) Green
(e) None of these.



Sponsored




Q. (6-10) Study the following information and answer the question.
Six EP’ians namely P, Q, R, S, T and V follow different cultures i.e. Bengali, Gujrati, Punjabi, Marwadi, Marathi and Haryanvi, not necessarily in the same order. They use different company’s vehicle, i.e. Hero, Royal Enfield, Honda, Mahinda, Bajaj and TVS, not necessarily in the same order. They live in different cities i.e. Lucknow, Kanpur, Jaipur, Delhi, Agra and Mumbai, again not necessarily in the same order. P uses Bajaj and doesn’t live in Mumbai. R is a Gujrati.  The one who has a Honda’s vehicle is a Marathi. Q lives in Jaipur and the person who has a Hero’s vehicle lives in Delhi. V lives in Kanpur and the Haryanvi lives in Agra. S doesn’t live in Delhi and is not a Marathi. The person who has a Royal Enfield is a Bengali. T uses TVS and he is a Punjabi. The one who lives in Jaipur doesn’t have Royal Enfield and the Marwadi doesn’t have Mahindra. S doesn’t have Honda.


Q.6 where is P lives?
(a) Delhi
(b) Lucknow
(c) Jaipur
(d) Agra
(e) None of these.

Q.7 who among the following is a Marwadi?
(a) P
(b) Q
(c) S
(d) T
(e) None of these.

Q.8 who among the following has Mahindra?
(a) Q
(b) The one belongs to Lucknow
(c) The one belongs to Agra
(d) Cannot be determined
(e) None of these.

Q.9 which match is/are correct?
(a) T-Mumbai
(b) Kanpur-Bengali
(c) Marwadi-Bajaj
(d) All of these
(e) None of these.

Q.10 Find the odd one among following?
(a) P
(b) R
(c) S
(d) T
(e) V



Answers:

  1. A
  2. C
  3. D
  4. C
  5. B
  6. B
  7. A
  8. C
  9. D
  10. C



Solutions:

















Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments