English Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams - Set 44 | Fillers & Idioms - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Thursday, August 24, 2017

English Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams - Set 44 | Fillers & Idioms





Hello and welcome to exampundit. Here is a set of English Language Quiz for the upcoming IBPS Exams 2017.

DIRECTIONS (Qs. 1-5): Pick out the most effective pair of words from the given pair of words to make the sentence / sentences meaningfully complete.

1. Many people take spirituality very seriously and ______ about those who don't, worrying about them and ______ them to believe.
(a) think, criticising
(b) pride, appraising
(c) rationalise, enabling
(d) wonder, prodding
(e) ponder, venturing


2. Unless new reserves are found soon, the world's supply of coal is being ______ in such a way that with demand continuing to grow at present rates, reserves will be ______ by the year 2050
(a) consumed, completed
(b) depleted, exhausted
(c) reduced, argument
(d) burnt, destroyed
(e) utilized, perished


3. If you are a ______ you tend to respond to stressful situations, in a calm, secure, steady and ______ way.
(a) resilient, rational
(b) obdurate, manageable
(c) propitious, stable
(d) delectable, flexible
(e) supportive, positive


4. Management can be defined as the process of ______ organizational goals by working with and through human and non-human resources to ______ improve value added to the world.
(a) getting, deliberately
(b) managing, purposefully
(c) targeting, critically
(d) realizing, dialectically
(e) reaching, continuously



5. If you are an introvert, you ______ to prefer working alone and, if possible, you will ______ towards projects where you can work by yourself or with as few people as possible.
(a) like, depart
(b) advocate, move
(c) tend, gravitate
(d) express, attract
(e) feel, follow

Sponsored



DIRECTIONS (Qs. 6-10) :In each of the following sentences, an idiomatic expression or a proverb is highlighted. Select the alternative which best describes its use in the sentence.

6. Although Ravi felt lonely in his fight against the wrong, he decided to take the bull by the horns.
(a) Ravi decided to convince others of his stance
(b) Ravi decided to give up his fight
(c) Ravi decided to put forward all his courage and strength
(d) Ravi decided to apologize for his actions
(e) None of these


7. As the situation got out of control, the speaker of the parliament tried to put oil over troubled waters.
(a) The speaker tried to calm the situation
(b) The speaker tried to take advantage of the situation
(c) The speaker jumped into the fight
(d) The speaker remained indifferent to the situation
(e) None of these



8. The researcher tried his best to explain the importance of his new discovery to the panel members but soon realized that he was casting pearls before a swine.
(a) He realised that the panel members would take his suggestions seriously
(b) He realised that he disclosed the information to a greedy panel
(c) He realised that he had come to the right group of people
(d) He realised that the panel members can not appreciate his findings
(e) None of these


9. The chairman had to eat a humble pie after the workers decided to go on strike to protest against the biased promotions.
(a) The chairman politely refused to take the promotion orders back
(b) The chairman gave up his pride and apologized for the mistake
(c) The chairman had to face defeat by a group of ordinary workers
(d) The chairman’s career was tinted due to the allegations of biased promotions
(e) None of these


10. The bankrupt organisation has been handed over to its new owners, lock, stock and barrels.
(a) Only a few departments of the bankrupt organisations have been taken over by the new owners
(b) The new owners have bought the bankrupt organisation for a very nominal amount
(c) The owners have bought the bankrupt organization in a hurry
(d) The new owners have completely taken over the bankrupt organisation

(e) None of these


Answers:
1. (d)
2. (b)
3. (a)
4. (e)
5. (c)
6. (c)
7. (a)
8. (d)
9. (b)
10. (d)













Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>