Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams - Set 22




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams.

1. When writing a document, you can use the _______ feature to find an appropriate word or an alternative word if you find yourself stuck for the right word.
(a) dictionary
(b) word finder
(c) encyclopedia
(d) thesaurus
(e) None of these


2. In an information system, alphanumeric data normally takes the form of _______.
(a) Sentences and paragraphs
(b) Numbers and alphabetical characters
(c) Graphic shapes and figures
(d) Human voice and other sounds
(e) None of these


3. When installing _______, the user must copy and usually decompress program files from a CD -ROM or other medium to the hard disk.
(a) programming software
(b) system hardware
(c) applications hardware
(d) applications software
(e) None of these



4. A collection of interrelated files in a computer is a _______.
(a) file manager
(b) field
(c) record
(d) database
(e) None of these


5. A _______ computer is a large and expensive computer capable of simultaneously processing data for hundreds or thousands of users.
(a) server
(b) mainframe
(c) desktop
(d) tablet
(e) None of these


6. The trend in computer systems is toward the use of Graphical User Interfaces (GUIs). In these operating systems, a trackball is described as
(a) a roller ball which moves the cursor _______
(b) a pen-shaped device which allows data to be entered through the CRT screen
(c) a figure which resembles a familiar office device
(d) an outdated input device
(e) None of these


7. What is usually used for displaying information at public places ?
(a) Monitors
(b) Overhead Projections
(c) Monitors and Overhead Projection
(d) Touch Screen Kiosks
(e) None of these


8. The real business and competitive value of information technology lies in _______.
(a) The software applications that are used by many companies.
(b) The capabilities of the software and value of the information a business acquires and uses.
(c) The infrastructure of hardware, networks, and other IT facilities that are commonly used by most companies.
(d) The capabilities of the hardware and the speed at which it processes information.
(e) None of these.


9. Companies use which of the following vendors to provide access to software and services rather than purchasing the applications and maintaining the applications themselves ?
(a) Open source vendors
(b) Alliances
(c) Application service providers
(d) All of the above
(e) None of these


10. Which one of the following would be considered as a way that a computer virus can enter in a computer system ?
(a) Opening an application previously installed on the computer
(b) Borrowed copies of software
(c) Viewing a website without causing any additional transactions
(d) Running antivirus programs

(e) None of these



Answers:

  1. D
  2. B
  3. A
  4. D
  5. A
  6. A
  7. B
  8. B
  9. D
  10. B













Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments