Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams - Set 21 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Wednesday, August 30, 2017

Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams - Set 21




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams.

1. Office LANs that are spread geographically apart on a large scale can be connected using a corporate
(a) CAN
(b) LAN
(c) DAN
(d) WAN
(e) None of these



2. You can keep your personal files/folders in
(a) My folder
(b) My documents
(c) My files
(d) My text
(e) None of these



3. A directory within a directory is called
(a) Mini Directory
(b) Junior Directory
(c) Part Directory
(d) Sub Directory
(e) None of these


4. A compiler translates a program written in a high-level language into
(a) Machine language
(b) An algorithm
(c) A debugged program
(d) Java
(e) None of these



5. A ___________ is a unique name that you give to a file of information
(a) Device letter
(b) Folders
(c) File name
(d) File name extension
(e) None of these



6. Hardware includes
(a) all devices used to input data into a computer
(b) sets of instructions that a computer runs or executes
(c) the computer and all the devices connected to it that are used to input and output data
(d) all devices involved in processing information including the central processing unit, memory and storage
(e) None of these



7. A ______ contains specific rules and words t hat express the logical steps of an algorithm
(a) Programming language
(b) Syntax error
(c) Programming structure
(d) Logic chart
(e) None of these


8. The simultaneous processing of two or more programs by multiple processors is
(a) multiprogramming
(b) multitasking
(c) time-sharing
(d) multiprocessing
(e) None of these


9. The secret code that restricts entry to some programs
(a) Password
(b) Passport
(c) Entry code
(d) Access code
(e) None of these


10. Computers use the ________ number system to store data and perform calculations.
(a) Binary
(b) Octal
(c) Decimal
(d) Hexadecimal

(e) None of these



Answers:
1. (d)
2. (b)
3. (d)
4. (a)
5. (d)
6. (d)
7. (a)
8. (a)
9. (a)
10. (a)













Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>