Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams - Set 20 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Tuesday, August 29, 2017

Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams - Set 20




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams.


1. 1000000 bytes =?
(a) TB
(b) KB
(c) MB
(d) GB
(e) None of these


2. A software that is used to create text based documents is called _______
(a) DBMS
(b) Spreadsheet
(c) Word Processor
(d) Presentation Software
(e) None of these


3. Which of the following houses the most important parts of a computer system?
(a) Input Device
(b) Client
(c) Server
(d) Hardware
(e) None of these



4. ICMP stands for ______
(a) Internet Communication Message Protocol
(b) Internal Communication Message Protocol
(c) Internal Control Message Protocol
(d) Internet Control Message Protocol
(e) Intranet Control Message Protocol



5. Restarting a computer that is already on is referred to as ______
(a) Booting
(b) Cold boot
(c) Warm boot
(d) Shut down
(e) None of these



6. ICMP used for _____
(a) Forwarding
(b) Addressing
(c) Multicasting
(d) Error Reporting
(e) None of these



7. Which is used to change the text in Microsoft Word from uppercase to lowercase or a capital letter at the beginning of every word?
(a) Shift + F3
(b) Shift + F4
(c) Shift + F5
(d) Shift + F7
(e) Shift + F6

Sponsored




8. Which of the following shortcut key is used to insert the current date?
(a) Shift + Alt + T
(b) Shift + Alt + D
(c) Ctrl + Alt + T
(d) Ctrl + Alt + D
(e) Shift + Ctrl + T


9. An email account includes a storage area, often called _____
(a) Attachment
(b) Font
(c) Hyperlink
(d) browser
(e) Mailbox



10. Which of the following is not associated with Browsers?
(a) Opera
(b) Chrome
(c) Firefox
(d) Yahoo
(e) UC



11. Which key launched the start button?
(a) Windows
(b) Esc
(c) Shift
(d) Function key
(e) Num lock



12. A computer professional who writes and tests software are called a
(a) software consultant
(b) librarian
(c) hardware consultant
(d) computer operator
(e) data entry operator


13. Which function key is used to refresh the current window?
(a) F1
(b) F5
(c) F3
(d) F6
(e) F4


14. Which of the following is the first graphical web browser?
(a) MSN
(b) Mozilla
(c) Chrome
(d) Mosaic
(e) Internet explorer


15. JPEG stands for -
(a) Joint Photographic Expert group
(b) Joint Photographic Expert graphics
(c) Join Photographic Expert group
(d) Join Photographic Expert graphics

(e) None of these


Answers
1. (c)
2. (c)
3. (d)
4. (d)
5. (c)
6. (d)
7. (a)
8. (b)
9. (e)
10. (d)
11. (a)
12. (c)
13. (b)
14. (d)
15 (a)














Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>