Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams - Set 18 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Saturday, August 26, 2017

Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams - Set 18




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams.

1. Are we building the right product? This statement refers to
(a) Verification
(b) Validation
(c) Testing
(d) Software quality assurance
(e) None of these


2. BCC in the Email refer to
(a) Blind Carbon Copy
(b) Black Carbon Copy
(c) Blank Carbon Copy
(d) Blue Carbon Copy
(e) None of these



3. Which of the following is the correct use of Buffer or Block cashes?
(a) Improve disk performance
(b) Handle interrupts
(c) Increase the capacity of main memory
(d) Speed up main memory read operations
(e) None of these



4. The principal electronic payment systems for electronic commerce is
(a) Credit card
(b) Digital wallet
(c) Electronic cheque
(d) All of the above
(e) None of these


5. _______ allows wireless mobile device to access the internet and its services such as the web and email.
(a) TCP
(b) Ethernet
(c) WAP
(d) Token ring
(e) None of these


6. The conversation of electronic data into another form is called-
(a) Biometrics
(b) Encryption
(c) Compression
(d) Encapsulation
(e) None of these


7. Which of the following protocol have file edit capability in remote logging?
(a) FTP
(b) TFTP
(c) Telnet
(d) SMTP
(e) None of these


Sponsored



8. Grammar of the programming is checked at which phase of compiler?
(a) Semantic analysis
(b) Syntax analysis
(c) Code generation
(d) Code optimization
(e) None of these


9. End to End connectivity is provided from which of the following layer?
(a) Network layer
(b) Session layer
(c) Transport layer
(d) Data link layer
(e) None of these


10. In which generation of computer, Integrated Circuit was introduced?
(a) First Generation
(b) Second Generation
(c) Third Generation
(d) Fourth generation
(e) Fifth Generation



11. What is called the sharing of a medium and its path by 2 or more devices?
(a) Multiplexing
(b) Multiprocessing
(c) Multi-operating
(d) Multitasking
(e) Multi-sharing


12. What is used to save a document in different locations?
(a) Save
(b) Save as
(c) Insert
(d) Enter
(e) New


13. What is the full form of 'RAID'?
(a) Random Access of Inexpensive disks
(b) Redundant Array of Inexpensive data
(c) Random Array of Inexpensive data
(d) Random Array of Internet data
(e) Redundant Array of Inexpensive disks


14. The combination of ALU and Control Unit jointly known as
(a) Hard disk
(b) Monitor
(c) CPU
(d) UPS
(e) Software


15. What is called, a concentric circle on a disk?
(a) Sector
(b) Track
(c) Section
(d) Arc
(e) Directory


Advertisement





Answers:

 1. (b)
 2. (a)
 3. (d)
 4. (d)
 5. (c)
 6. (b)
 7. (c)
 8. (b)
 9. (c)
10. (c)
11. (b)
12. (b)
13. (e)
14. (c)
15. (b)















Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>