Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams - Set 16 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Thursday, August 24, 2017

Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams - Set 16




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams.



1. Background color or effects applied on a document is not visible in
(a) Web layout view
(b) Print Layout view
(c) Reading View
(d) Print Preview
(e) None of these


2. What is a portion of a document in which you set certain page formatting options?
(a) Page
(b) Document
(c) Section
(d) Page Setup
(e) None of these


3. Borders can be applied to
(a) Cells
(b) Paragraph
(c) Text
(d) All of above
(e) None of these


4. Which of the following is not a type of page margin?
(a) Left
(b) Right
(c) Center
(d) Top
(e) None of these



5. What is gutter margin?
(a) Margin that is added to the left margin when printing
(b) Margin that is added to right margin when printing
(c) Margin that is added to the binding side of page when printing
(d) Margin that is added to the outside of the page when printing
(e) None of these


6. Portrait and Landscape are
(a) Page Orientation
(b) Paper Size
(c) Page Layout
(d) All of above
(e) None of these


7. If you need to change the typeface of a document, which menu will you choose?
(a) Edit
(b) View
(c) Format
(d) Tools
(e) None of these



8. Which of the following is not a font style?
(a) Bold
(b) Italics
(c) Regular
(d) Superscript
(e) None of these


9. Which of the following terms is used for the from in which the word will appear on the page?
(a) Text formatting
(b) Character formatting
(c) Point size
(d) Type face
(e) None of these


10. A(n) _____ allows you to access your e-mail from anywhere.
(a) forum
(b) webmail interface
(c) message board
(d) weblog
(e) None of these

11. The following are included in the world programme ______ Title Bar, Ribbon, Status Bar, Views, Document workspace.
(a) Window
(b) Browser
(c) Explorer
(d) Website
(e) None of these


12. Your business has contracted with another company to have them host and run an application for your company over the Internet. The company providing this service to your business is called an
(a) Internet service provider
(b) Internet access provider
(c) Application service provider
(d) Outsource agency
(e) None of these


13. Which of the following would you find on Linkedin?
(a) Games
(b) Connections
(c) Chat
(d) Applications
(e) None of these


14. ________ is a technique that is used to send more than one call over a single line.
(a) Digital transmission
(b) Infrared transmission
(c) Digitizing
(d) Multiplexing
(e) None of these


15. The search companion can
(a) locate all files containing a specified phrase
(b) restrict its search to a specified set of folders
(c) locate all files containing a specified phrase and restrict its search to a specified set of folders
(d) cannot locate all files containing a specified phrase or restrict its search to a specified set of folders
(e) None of these

16. Which of the following cannot be part of an e-mail address?
(a) Period (.)
(b) At sign (@)
(c) Space()
(d) Underscore (_)
(e) None of these



17. Which of the following must be contained in a URL?
(a) A protocol identifier (b) The letters www.
(c) The unique registered domain name
(d) www.and the unique registered domain name
(e) None of these


18. Which of the following information systems focuses on making manufacturing processes more efficient and of higher quality?
(a) Computer aided manufacturing
(b) Computer integrated manufacturing
(c) Computer aided software engineering
(d) Computer aided system engineering
(e) None of these


19. A mistake in an algorithm that causes incorrect results is called a
(a) logical error
(b) syntax error
(c) procedural error
(d) compiler error
(e) None of these


20. A device for changing the connection on a connector to a different configuration is
(a) a converter
(b) a competent
(c) an attachment
(d) an adapter
(e) None of these



Answers:
1. (d)
2. (c)
3. (d)
4. (c)
5. (c)
6. (a)
7. (c)
8. (d)
9. (a)
10. (b)
11. (a)
12. (d)
13. (b)
14. (d)
15. (a)
16. (c)
17. (d)
18. (a)
19. (b)
20. (d)















Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>