Puzzle Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams - Set 2 | Mains



Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams. The following set of questions are moderate Mains Exam level.


Q. (1-5) Read the following information carefully and answer the given question.

In a bank, there are six members of a family namely M, N, O, P, Q and R, in which P, Q and R are the female members. P & Q are married females and R is unmarried. They all are occupied different positions i.e. Cashier, Manager, Steno, PO, Clerk and SO, not necessarily in the same order. PO is Manager’s grandson. Mrs. Q is SO’s sister. Cashier is Steno’s son-in-law. Mr. M is Manager’s husband. Mr. N is bachelor. Q and R are not Manager. Mr. O cannot have a grandson or son-in-law as he is only 27 years old.

Q.1 who is a PO?
(a) P
(b) N
(c) R
(d) Cannot be determined.
(e) None of these




Q.2 who is a Manager?
(a) Q
(b) R
(c) P
(d) Cannot be determined
(e) None of these




Q.3 How is O related to P?
(a) Son
(b) Daughter
(c) Husband
(d) Son-in-law
(e) None of these.




Q.4 who is R related to N?
(a) Sister
(b) Mother-in-law
(c) Aunt
(d) Mother
(e) None of these.




Q.5 who is a Clerk?
(a) R
(b) Q
(c) O
(d) N
(e) None of these.




Q. (6-10) Read the following information carefully and answer the given question.

Eight friends Lucky, Sam, Prem, Simmy, Adhu, Rekha, Nitu and Rishu work on eight different floors of a building, not necessarily in the same order. The lowermost floor of the building is numbered 1 and the topmost floor is numbered 8. Prem works on an even numbered floor. Only three people work on the floors between that of Adhu and Rishu. Adhu works on a floor immediately below Prem. Only two people work on floors between that of Rekha and Rishu. Prem works on a floor which is above the floor numbered 3. Sam works immediately above Simmy. There are as many people working between Prem and Rekha as there are between Rekha and Lucky. Only two people work between Simmy and Lucky.



Q.6 who lives on 5th floor?
(a) Lucky
(b) Rekha
(c) Nitu
(d) Cannot be determined
(e) None of these.



Q.7 On which floor does Rishu lives?
(a) 4th
(b) 3rd
(c) 6th
(d) 2nd
(e) None of these.




Q.8 Find the odd one?
(a) Nitu
(b) Simmy
(c) Adhu
(d) Lucky
(e) Rishu



Q.9 who works three floor below Nitu?
(a) Simmy
(b) Sam
(c) Rishu
(d) Prem
(e) None of these




Q.10 On which floor does Adhu live?
(a) 6th
(b) 5th
(c) 8th
(d) 7th
(e) None of these



Answers:
  1. b
  2. c
  3. d
  4. c
  5. b
  6. c
  7. b
  8. d
  9. b
  10. d


Solutions


1-5:

6-10:






Winners:

  1. !!!m@umit@!!! - 10/10
  2. the winner - 8.75/10
  3. Archana - 8.75/10












Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments