Puzzle Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams - Set 3 | Moderate - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Monday, July 10, 2017

Puzzle Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams - Set 3 | Moderate



Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams. The following set of questions are moderate Prelims Exam level.


Q. (1-5) Read the following information carefully and answer the given questions.

Eight friends namely P, Q, R, S, T, U, V and W are live in a building of 8 floors with no two person living on the same floor. The lowermost floor is numbered 1 and the topmost floor is numbered 8. These are the further details-

The number of persons living below T is more than the number of persons living below U. The number of persons living below the floor of W is one more than the number of persons living above W. The number of persons living above R is same as the number of persons living below S. T and U do not live on consecutive floors. The number of persons living above Q is less than the number of persons living below S. The number of persons living below P is more than the number of persons living below R. U and S do not live on the lowermost floor and the topmost floor respectively. Q neither lives on an even numbered floor nor on any consecutive floors to R.

Q.1 who among the following lives on the fourth floor?
(a) P
(b) R
(c) T
(d) Cannot be determined
(e) None of these.

Q.2 who lives four floor above the floor of U?
(a) Q
(b) V
(c) S
(d) Either a or c
(e) None of these.


Q.3 who lives on the lowermost floor?
(a) S
(b) V
(c) R
(d) P
(e) None of these.


Q.4 who among the following lives on the topmost floor?
(a) T
(b) Q
(c) P
(d) Either a or c
(e) None of these.



Q.5 W is related to Q, in the same way R is related to V. Then in the same way, who is related to S?
(a) P
(b) V
(c) Q
(d) T
(e) Cannot be determined.









Q. (6-10) Read the following information carefully and answer the given question.

Eight EP’ians namely P, Q, R, S, T, U, V and W are seated along a rectangular table. They also have different food items i.e. Poha, Sandwich, Pizza, Panipuri, Idli, Noodles, Biscuits and Burger. Three persons sit along each of the longer sides and one along each of the shorter side. These are the further details-
The person who has Poha is seated between U and W. T is sitting opposite to P, who has Sandwich. The one who has Noodles is to the immediate left of the one who has Burger. Neither W nor T has Idli or Pizza and W is sitting opposite to the one who has Noodles. U is sitting opposite to Q, who has Biscuits. V neither has Noodles nor Burger and he is on the same side of the table as R and Q.

Q.6 Who among the following is sitting opposite P?
(a) R
(b) W
(c) U
(d) T
(e) None of these.


Q.7 who among the following has burger?
(a) W
(b) R
(c) T
(d) Cannot be determined
(e) None of these.



Q.8 who sits fourth to the right of S?
(a) Q
(b) One has Idli
(c) One has Pizza
(d) None of these
(e) Either b or c



Q.9 who sits diagonally opposite W?
(a) R
(b) One has Noodles
(c) Q
(d) One has Sandwich
(e) None of these



Q.10 who among the following has Panipuri?
(a) T
(b) W
(c) U
(d) P
(e) None of these



Winners:
1. Chaitanya - 7.5/10
2. !!! m@umit@ !!! - 7.5/10
3. Pallavi - 6.75/10

Answers:

  1. D
  2. C
  3. B
  4. D
  5. E
  6. D
  7. C
  8. E
  9. C
  10. B




Explanations:
1-5:

6-10:









Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>