Puzzle Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams - Set 1 | Prelims



Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams. The following set of questions are easy-moderate Prelims Exam level.

Q. (1-5) Twelve players A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K and L went to watch a movie in Dada’s theater that has rows in a sequence starting from 1 to 10, 1 is the closest to the screen. Every rows contains six seats. They completely occupied rows 7th and 8th, and all faced the screen. The numbers of girls are two more than the number of boys in the group. These are the further details-

J is second to the left of I and third to the right of A. A, I, L and B occupy the corner seats. G is to the immediate left of B and opposite D. H is to the right of L and opposite C. G can see D but D cannot see G. K, who is opposite E, is the neighbor of A. In row 8th, G is the only boy sitting opposite to a boy. There are three boys in row 8. In row 7th, the boys have occupied the third and fifth seats from the left. None of the boys occupies the corner seats.


Q.1 who sits third to the right of H?
(a) G
(b) L
(c) B
(d) I
(e) None of these



Q.2 who sits to the immediate left of L?
(a) E
(b) K
(c) H
(d) None
(e) Cannot be determine



Q.3 K is related to J, in the same way F is related to B. Then in the same way, who is related to H?
(a) G
(b) L
(c) A
(d) D
(e) None of these




Q.4 which among the following is a group of boys?
(a) G, D, F, H
(b) E, F, C, I
(c) C, E, F, D
(d) Cannot be determine
(e) None of these



Q.5 who sits on the fourth seat from the left in 8th row and what is his/her gender?
(a) F, female
(b) G, male
(c) F, male
(d) H, female
(e) None of these



Advertisement








Q. (6-10) Seven friends P, Q, R, S, T, U and V lives in a 7 floor building in which ground floor is 1 and topmost floor is 7. Only one person lives at one floor. They used to eat different types of food at Dada’s café, i.e. coffee, pizza, soup, ice-cream, chips, burger and dhokla, not necessarily in the same order. R lives four floor above the person who eats burger. Q lives on fourth floor and he eats soup. The one who eats chips lives immediately above the one who eats pizza. There is one floor between V and U. U and the person who eats chips are three floors away from each other. T doesn’t live below U. T lives immediately below P. The one who eats burger doesn’t live below the person who drinks coffee. Three people live between the people who eat dhokla and pizza.



Q.6 who lives three places below T?
(a) The one who eats Burger
(b) The one who eats Dhokla
(c) V
(d) S
(e) None of these



Q.7 who among the following eats ice-cream?
(a) P
(b) R
(c) U
(d) T
(e) None of these



Q.8 who lives on second floor?
(a) V
(b) who eats Dhokla
(c) who drinks coffee
(d) Either b or c
(e) None of these




Q.9 Pizza is related to Burger, in the same way R is related to V. Then in the same way who is related to U?
(a) P
(b) Q
(c) S
(d) T
(e) None of these




Q.10 U lives on which floor?
(a) 5th
(b) 1st
(c) 3rd
(d) 2nd
(e) None of these


Answers

  1. C
  2. D
  3. B
  4. C
  5. C
  6. D
  7. B
  8. C
  9. D
  10. C




Solutions:

1-5:


6-10:




Winners:

  1. Geet Kler - 8.75/10
  2. Moni Ghosh - 8.75/10
  3. Nitu - 7.75/9









Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments