English Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams - Set 31 | Error & Double Fillers (New)




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of English Language Quiz for the upcoming IBPS Exams 2017.


DIRECTIONS (Qs. 1-5) : Read this sentence to find out whether there is any grammatical mistake/error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. Mark that part with the error as your answer. If the sentence is correct as it is, mark 'No error' as your answer. (Ignore the errors of punctuation if any.)

1. A red and sore tongue/is an indicator from/lack of iron Vitamin-B 12/in the body.
(a) a red and sore tongue
(b) is an indicator from
(c) lack of iron and Vitamin-B12
(d) in the body
(e) No error



2. In the high-strung life/of over- crowded metros/there a constantly tug of war/over space and resources.
(a) in the high-strung life
(b) of over-crowded metros
(c) there a constantly tug of war
(d) over space and resources
(e) No error



3. The foremost criterion of selection we adopted/were the number of years of training/a singer had received/under a particular guru.
(a) The foremost criterion of selection we adopted
(b) were the number of years of training
(c) a singer had received
(d) under a particular guru
(e) No error



4. Excess weight is the result of/unhealthy eating habits/which are inherent risk factors/responsible for many diseases.
(a) excess weight is the result of
(b) unhealthy eating habits
(c) which are inherent risk factors
(d) responsible for many diseases
(e) No error


5. The therapeutic benefits/at helping others/have long been/ recognised by people.
(a) the therapeutic benefits
(b) at helping others
(c) have long been
(d) recognized by people
(e) No error       

Advertisement







DIRECTIONS (Qs. 6-10) : In these questions, two sentences (I) and (II) are given. Each sentence has a blank in it. Against each five options are suggested. Out of these, only one fits at both the places in the context of each sentence. Mark that option as your answer.

6. I. The report ended on a .......... note.
II. They must take .......... steps to deal with the problem.
(a) criticising
(b) huge
(c) positive
(d) fancy
(e) cursory




7. I. In today's world parents usually .......... that their children do not talk to them as they are more involved in electronic gadgets and social media.
II. He would .......... about every other child on the playground and his parents would fight with other parents so as to protect him.
(a) feel
(b) defend
(c) fight
(d) complain
(e) observe




8. I. He was good with Mathematics so he could not fathom why other people cribbed about such an .......... subject.
II. In a world so riddled with greed and corruption where every man seems to be out to get another, it is not very .......... to trust others.
(a) good
(b) exciting
(c) wise
(d) easy
(e) interesting




9. I. The area under our eyes in connected to our kidneys, so any .......... change in the dark circles indicates dehydration or accumulating toxins.
II. Many Indian adults are struggling with weight, thus indulging in weight loss programmes that require .......... changes in their current lifestyle.
(a) drastic
(b) frequent
(c) ambiguous
(d) severe
(e) aggressive




10. I. Usually fund-raising events and charity auctions raise a large amount of money as people from all sections of the society get an opportunity to .......... for a cause.
II. Today, a person needs to .......... very hard for surviving in the corporate race.
(a) work
(b) contribute
(c) effort
(d) donate
(e) dedication



Answers:
  1. B
  2. C
  3. B
  4. E
  5. B
  6. C
  7. D
  8. D
  9. A
  10. A



Click here for all the English Quiz in One Page













Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments