English Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams - Set 17 | Sentence Correction - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Thursday, July 13, 2017

English Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams - Set 17 | Sentence Correction



Hello and welcome to exampundit. Here is a set of English Quiz for Upcoming Bank Exams 2017.


1. Charlotte Parkins Gilman, a late nineteenth-century feminist, called for urban apartment houses including child-care facilities and clustered suburban houses including communal eating and social facilities.
(A) including child-care facilities and clustered suburban houses including communal eating and social facilities
(B) that included child-care facilities, and for clustered suburban houses to include communal eating and social facilities
(C) with child-care facilities included and for clustered suburban houses to include communal eating and social facilities
(D) that included child-care facilities and for clustered suburban houses with communal eating and social facilities
(E) to include child-care facilities and for clustered suburban houses with communal eating and social facilities included


2. The odds are about 4 to 1 against surviving a takeover offer, and many business consultants therefore advise that a company’s first line of defense in eluding offers like these be to even refuse to take calls from likely corporate raiders.
(A) that a company’s first line of defense in eluding offers like these be to even refuse
(B) that a company’s first line of defense in eluding such offers be to refuse even
(C) a company defending itself against offers of this kind that, as a first line of defense, they should even refuse
(D) companies which are defending themselves against such an offer that, as a first line of defense, they should even refuse
(E) that the first line of defense for a company who is eluding offers like these is the refusal even.


3. Japan received huge sums of capital from the United States after the Second World War, using it to help build a modern industrial system.
(A) Japan received huge sums of capital from the United States after the Second World War, using it to help build
(B) Japan received huge sums of capital from the United States after the Second World War and used it to help in building
(C)Japan used the huge sums of capital it received from the United States after the Second World
War to help build
(D) Japan’s huge sums of capital received from the United States after the Second World War were used to help it in building
(E) Receiving huge sums of capital from the United States after the Second World War, Japan used it to help build


4. Although one link in the chain was demonstrated to be weak, but not sufficiently so to require the recall of the automobile.
(A) demonstrated to be weak, but not sufficiently so to require
(B) demonstrated as weak, but it was not sufficiently so that it required
(C) demonstrably weak, but not sufficiently so to require
(D) demonstrably weak, it was not so weak as to require
(E) demonstrably weak, it was not weak enough that it required


5. Although the Supreme Court ruled as long ago as 1880 that Blacks could not be excluded outright from jury service, nearly a century of case-by-case adjudication has been necessary to develop and enforce the principle that all juries must be drawn from “a fair cross section of the community.”
(A) has been necessary to develop and enforce the principle that all juries must be
(B) was necessary for developing and enforcing the principle of all juries being
(C) was to be necessary in developing and enforcing the principle of all juries to be
(D) is necessary to develop and enforce the principle that all juries must be
(E) will be necessary for developing and enforcing the principle of all juries being










6. The modernization program for the steel mill will cost approximately 51 million dollars, which it is hoped can be completed in the late 1980’s.
(A) The modernization program for the steel mill will cost approximately 51 million dollars, which it is hoped can be completed in the late 1980’s.
(B) The modernization program for the steel mill, hopefully completed in the late 1980’s, will cost approximately 51 million dollars.
(C) Modernizing the steel mill, hopefully to be completed in the late 1980’s, will cost approximately 51 million dollars.
(D) The program for modernizing the steel mill, which can, it is hoped, be completed in the late 1980’s and cost approximately 51 million dollars.
(E) Modernizing the steel mill, a program that can, it is hoped, be completed in the late 1980’s, will cost approximately 51 million dollars.


7. Camus broke with Sartre in a bitter dispute over the nature of Stalinism.
(A) in a bitter dispute over
(B) over bitterly disputing
(C) after there was a bitter dispute over
(D) after having bitterly disputed about
(E) over a bitter dispute about


8. Nowhere in Prakta is the influence of modern European architecture more apparent than their government buildings.
(A) more apparent than their
(B) so apparent as their
(C) more apparent than in its
(D) so apparent than in their
(E) as apparent as it is in its


9. Federal legislation establishing a fund for the cleanup of sites damaged by toxic chemicals permits compensating state governments for damage to their natural resources but does not allow claims for injury to people.
(A) compensating state governments for damage to
(B) compensating state governments for the damaging of
(C) giving state governments compensation for damaging
(D) giving compensation to state governments for the damage of
(E) the giving of compensation to state governments for damaging


10. The lawyer for the defense charged that she suspected the police of having illegally taped her confidential conversations with her client and then used the information obtained to find evidence supporting their murder charges.
(A) used the information obtained to find evidence supporting
(B) used such information as they obtained to find evidence supporting
(C) used the information they had obtained to find evidence that would support
(D) of using the information they had obtained to find evidence that would support
(E) of using such information as they obtained to find evidence that would be supportive of


11. According to surveys by the National Institute on Drug Abuse, about 20 percent of young adults used cocaine in 1979, doubling those reported in the 1977 survey.
(A) doubling those reported in the 1977 survey
(B) to double the number the 1977 survey reported
(C) twice those the 1977 survey reported
(D) twice as much as those reported in the 1977 survey
(E) twice the number reported in the 1977 survey


12. Inflation has made many Americans re-evaluate their assumptions about the future; they still expect to live better than their parents have, but not so well as they once thought they could.
(A) they still expect to live better than their parents have
(B) they still expect to live better than their parents did
(C) they still expect to live better than their parents had
(D) still expecting to live better than their parents had
(E) still expecting to live better than did their parents




Answers:

1. D 2. B 3. C 4. D 5. A 6. E 7. A 8. C 9. A 10. D 11. E 12. B







Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>