English Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams - Set 16 | Sentence Correction


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of English Quiz for Upcoming Bank Exams 2017.


1. A fire in an enclosed space burns with the aid of reflected radiation that preheats the fuel, making ignition much easier and flames spreading more quickly.
(A) flames spreading
(B) flame spreads
(C) flames are caused to spread
(D) causing flames to spread
(E) causing spreading of the flames


2. Roy Wilkins was among the last of a generation of civil rights activists who led the nation through decades of change so profound many young Americans are not able to imagine, even less to remember, what segregation was like.
(A) so profound many young Americans are not able to imagine, even less to remember
(B) so profound that many young Americans cannot imagine, much less remember
(C) so profound many young Americans cannot imagine nor even less remember
(D) of such profundity many young Americans cannot imagine, even less can they remember
(E) of such profundity that many young Americans are not able to imagine, much less to remember



3. The residents’ opposition to the spraying program has rekindled an old debate among those who oppose the use of pesticides and those who feel that the pesticides are necessary to save the trees.
(A) among those who oppose the use of pesticides and
(B) between those who oppose the use of pesticides and
(C) among those opposing the use of pesticides with
(D) between those who oppose the use of pesticides with
(E) among those opposing the use of pesticides and



4. In cold-water habitats, certain invertebrates and fish convert starches into complex carbohydrates called glycerols, in effect manufacturing its own antifreeze.
(A) in effect manufacturing its own antifreeze
(B) effectively manufacturing antifreeze of its own
(C) in effect manufacturing their own antifreeze.
(D) so that they manufacture their own antifreeze
(E) thus the manufacture of its own antifreeze


5. Slips of the tongue do not necessarily reveal concealed beliefs or intentions but rather are the result from the competition between various processing mechanisms in the brain.
(A) but rather are the result from
(B) and instead are the result from
(C) being rather the result of
(D) and rather result from
(E) but rather result from









6. The new contract forbids a strike by the transportation union.
(A) forbids a strike by the transportation union
(B) forbids the transportation union from striking
(C) forbids that there be a strike by the transportation union
(D) will forbid the transportation union from striking
(E) will forbid that the transportation union strikes



7. Monitoring heart patients’ exercise, as well as athletes exercising, is now done by small transmitters broadcasting physiological measurements to nearby recording machines.
(A) Monitoring heart patients' exercise, as well as athletes exercising, is now done by small transmitters broadcasting physiological measurements to nearby recording machines.
(B) Monitoring the exercise of heart patients, as well as athletes exercising, is now done by small transmitters broadcasting physiological measurements to nearby recording machines
(C) Small transmitters broadcasting physiological measurements to nearby recording machines are now used to monitor the exercise of both heart patients and athletes.
(D) Broadcasting physiological measurements to nearby recording machines, small transmitters are now used to monitor heart patients’ exercise, as well as athletes exercising.
(E) Both athletes exercising and heart patients’ exercise are now monitored by small transmitters broadcasting physiological measurements to nearby recording machines.


8. The commission has directed advertisers to restrict the use of the word “natural” to foods that do not contain color or flavor additives, chemical preservatives, or nothing that has been synthesized.
(A) or nothing that has been
(B) nor anything that was
(C) and nothing that is
(D) or anything that has been
(E) and anything



9. Bringing the Ford Motor Company back from the verge of bankruptcy shortly after the Second World War was a special governmentally sanctioned price increase during a period of wage and price controls.
(A) Bringing the Ford Motor Company back from the verge of bankruptcy shortly after the Second World War was a special governmentally sanctioned price increase during a period of wage and price controls.
(B) What brought the Ford Motor Company back from the verge of bankruptcy shortly after the Second World War was a special price increase that the government sanctioned during a period of wage and price controls.
(C) That which brought the ford Motor Company back from the verge of bankruptcy shortly after the Second World War was a special governmentally sanctioned price increase during a period of wage and price controls.
(D) What has brought the Ford Motor Company back from the verge of bankruptcy shortly after the Second World War was a special price increase that the government sanctioned during a period of wages and price controls.
(E) To bring the Ford Motor Company back from the verge of bankruptcy shortly after the Second World War, there was a special price increase during a period of wages and price controls that government sanctioned.


10. Like Haydn, Schubert wrote a great deal for the stage, but he is remembered principally for his chamber and concert-hall music.
(A) Like Haydn, Schubert
(B) Like Haydn, Schubert also
(C) As has Haydn, Schubert
(D) As did Haydn, Schubert also

(E) As Haydn did, Schubert also



Answers:

1. D 2. B 3. B 4. C 5. E 6. A 7. C 8. D 9. B 10. A 








Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments