SSC CGL 2017 - English Quiz for Tier I - Set 3


Hello and welcome to exampundit. Here is  a set of SSC CGL 2017 Quiz series. We will like Bank Exams, cover all the subjects, articles, quizzes throughout.


Advertisement







Direction: In Question nos. 1 to 3 some part of the sentences have errors and some are correct. Find out which part of a sentence has an error and blacken the oval [ ] corresponding to the appropriate letter (A), (B), (C). If a sentence is free from error, blacken the oval corresponding to (D) in the Answer Sheet.


1. Had Mukesh work hard (A)/ he would have got a (B)/ distinction in the exam. (C)/ No error (D)


2. In the valley of Kadisha (A)/ where the mighty river flow, (B)/ two little streams met. (C)/ No error (D)


3. All query will (A)/ be answered (B)/ by the chief instructor. (C)/ No error (D)


Directions: In Question nos. 4 to 6, sentences given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. Choose the correct alternative out of the four and indicate it by blackening the appropriate oval [ ] in the Answer Sheet.
4. I ______ you to be home by 8 o'clock.
(A) expect (B) accept
(C) aspect (D) except


5. Admission was ______ ladies.
(A) limited of (B) restricted by
(C) restricted to (D) limited by



6. You will come, _______?
(A) won't you (B) will you
(C) shouldn't you (D) aren't you



Directions: In question nos. 7 to 8, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.

7. SUPPLE
(A) Hard (B) Round
(C) Rigid (D) Flexible


8. SUBMISSIVE
(A) Obstinate (B) Unyielding
(C) Stubborn (D) Docile



Directions: In question nos. 9 to10, choose the word opposite in meaning to the given word.

9. JUXTAPOSITION
(A) Remoteness (B) Separation
(C) Termination (D) Proximity


10. Hasten
(A) Lack (B) Obstruct
(C) Instruct (D) Slow


Directions: In question nos. 11, four words are given in each question, out of which only one word is spelt correctly/wrongly out of them. Find the word spelt correct/wrong and mark your answer in the Answer Sheet.
11. (A) Maintainable (B) Ingredients
(C) Sustainable (D) Correspondance




Direction: In Question nos. 12 to 14, four alternative are given for the Idiom/Phrase bold in below sentences. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and mark it in the Answer Sheet.


12. These slogans are commonly voiced by those who have some political axe to grind.
(A) Personal end to serve
(B) No sense
(C) No work to do
(D) No property


13. My colleague made his mark as a lawyer at an early age.
(A) secured good marks
(B) distinguished himself
(C) created a vacancy
(D) desired to be


14. Global warming is a burning problem for this summit.
(A) A problem that is obvious
(B) An urgent, important problem
(C) A dangerous problem
(D) A problem on fire


Direction: In Question nos. 15 to 17, a sentence/ a part of the sentence is italicised in bold. Below are given alternatives to the italicised part at (A), (B), (C) which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed your answer is (D). Mark your answer in the Answer Sheet.


15. Your hair needs cutting badly.
(A) Your hair badly needs a cut.
(B) Your hair needs cutting real bad.
(C) Badly your hair needs cutting.
(D) No improvement


16. They spent many ideally hours just sitting in the Sun.
(A) idly hours (B) idle hours
(C) ideally hour (D) No improvement


17. If only he can swim!
(A) will (B) could
(C) would (D) No improvement


Direction: In Question nos. 18 to 20, in the following question, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given sentence.


18. Something impossible to believe
(A) edible (B) credible
(C) incredible (D) credulous


19. A larger supply than necessary
(A) freight (B) glut
(C) graffiti (D) fluvial


20. An elderly person who does not understand or approve of modern ideas
(A) fuddy-duddy (B) hooligan
(C) holster (D) honorary



Answers!

  1. (A)
  2. (B)
  3. (A)
  4. (A)
  5. (C)
  6. (A)
  7. (D)
  8. (D)
  9. (B)
  10. (D)
  11. (B)
  12. (A)
  13. (B)
  14. (B)
  15. (A)
  16. (B)
  17. (B)
  18. (C)
  19. (B)
  20. (A)






Get Paramount Mock Tests with additional 10% off (Code: EXAMPUNDIT) - Click here to Get







Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments