SSC CGL 2017 - English Quiz for Tier I - Set 8 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Monday, June 19, 2017

SSC CGL 2017 - English Quiz for Tier I - Set 8


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of SSC CGL 2017 Quiz series. We will like Bank Exams, cover all the subjects, articles, quizzes throughout.


Advertisement








Directions (1-5): In the following questions, some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and blacken the oval [] corresponding to the appropriate number (1, 2, 3). If there is no error, blacken the oval [] corresponding to number (4) in the answersheet.


1. (A) Two hours have passed / (B) since / (C) he had fallen asleep./ (D) No error.


2.(A) Having broken down / (B) the driver sent the car / (C) to the garage./ (D) No error.


3. (A) He is one of those writers / (B) who has won acclaim / (C) the world over./ (D) No error.


4. (A) The items I liked the most / (B) were the rosewood carvings / (C) and the teak-wood furnitures of Dutch design./ (D) No error.


5. (A) A part of the training / (B) they offered was / (C) real good./ (D) No error.




Directions (6-10): In the following question, four alternatives are given for the idiom/ phrase in bold in the sentence. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase.


6. He went on sowing wild oats; he reaped sufferings in his old age.
(A) Inviting troubles as a boy
(B) Warning others as a young man
(C) Irresponsible pleasure seeking in young age
(D) Sowing gains called oats when young


7. I don’t know why she has become standoffish recently.
(A) Angry (B) Hilarious
(C) Indifferent (D) Unmanageable


8. I cannot put up with your misconduct any longer.
(A) Excuse (B) Refuse
(C) Accept (D) Tolerate



9. I did not mind what he was saying, he was only talking through his hat.
(A) Talking nonsense
(B) Talking ignorantly
(C) Talking irresponsibly
(D) Talking insultingly


10. He is so furious that he would go through fire and water to revenge himself on his foe.
(A) Approach everybody for help
(B) Avail himself of any opportunity
(C) Use any conceivable method
(D) Undergo any risk






Directions (11-15): In the following questions, out of four option only one word is correctly spelt. Find the word and indicate it in the Answer Sheet by blackening the appropriate rectangle.

11.(A) Consience (B) Conscience
(C) Consciens (D) Consiens


12.(A) Magneficent (B) Magnificent
 (C) Magnificient (D) Magnifecent


13. (A) Rennassance (B) Renaissance
 (C) Rennaiscence (D) Renaissence


14. (A) Irrepairable (B) Irreparable
 (C) Irreparabal (D) irepairable


15.(A) Superflous (B) Superfluous
 (C) Superflows (D) Superflus





Directions (16-20): In the following questions out of the four alternatives choose the one which can be substituted for the given words/ sentence.


16. One who collects coins
(A) Archaeologist (B) Numismatist
(C) Philatelist (D) Connoisseur


17. A system of Government in which only a group functions-
(A) Oligarchy (B) Dictatorship
(C) Totalitarianism (D) Theocracy


18. Customs and habits of a particular group:
(A) Mores (B) Traditions
(C) Rites (D) Rituals


19. A body of persons appointed to hear evidence and give their verdict in trials.
(A) Association (B) Council
(C) Bar (D) Jury


20. Indifference to pleasure or pain
(A) Perseverance (B) Tolerance

(C) Stoicism (D) Reticence



Get all the quizzes from here




Answers:

1: (C)
2: (A)
3: (B)
4: (C)
5: (C)
6: (C)
7: (C)
8: (D)
9: (A)
10: (D)
11: (B)
12: (B)
13: (B)
14: (B)
15: (B)
16: (B)
17: (A)
18: (A)
19: (D)
20: (C)






Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>