SSC CGL 2017 - English Quiz for Tier I - Set 6


Hello and welcome to exampundit. Here is the very first set of SSC CGL 2017 Quiz series. We will like Bank Exams, cover all the subjects, articles, quizzes throughout.


Advertisement







Direction: In Question nos. 1 to 3, a sentence/ a part of the sentence is italicised in bold. Below are given alternatives to the italicised part at (A), (B), (C) which may improve the sentence. Choose the correct alternative.
In case no improvement is needed your answer is (D). Mark your answer in the Answer Sheet.


1. The Intelligence Bureau was convinced that if any threats were there to the minority, they were fanatic.
(A) if any threats
(B) threats if any were there
(C) if there were any threats
(D) No improvement


2. The illicit cultivation of opium is taking place on various part of India and Nepal.
(A) is placed on various part
(B) has been taking place there into various part
(C) is taking place in various parts
(D) No improvement

3. The scheme underline the needs of bridging the digital divide, which is threatening to the under privileged.
(A) is underlining the need of
(B) underlines the need for
(C) underlined the need to
(D) No improvement


Direction : In Question nos. 4 to 5, in the following question, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given sentence.

4. Something belonging naturally as an essential part
(A) intrinsic
(B) addendum
(C) epilogue
(D) catalogue


5. The violent overthrow or alteration of an existing government by a small group
(A) military vengeance
(B) coup attempt
(C) civic uproar
(D) public perturbance


Direction (Q. No- 6 - 10) : In these question you have two brief passages with six questions following the passage. Read the passage carefully and choose the best answer to each question out of the four alternatives.

From flying all the way from London to Mumbai's Aurora theatre to giving free auto rides to those who want to watch Kabali on its release day - Rajinikanth's fans are yet again out to prove why the superstar fandom is beyond comprehension. As the release of his Kabali nears, the buzz around the film is palpable. The sixty-five year old actor's hardcore fans, from different walks of life, are stoked about the first day first show (FDFS) experience. "Some people might think we are crazy, but they won't understand our love for Thalaivar. If you're not watching the first show of a Rajinikanth starrer on release day, you're breaking a tradition," says twenty five years old auto driver Vinek pandey. On July 22, when Kabali will hit the screens, the auto driver with his family will be watching the earliest show of the film in the city. Bengaluru-based twenty three years old techie turned-film critic much popular on social media AshKay Shahrukh will be watching Kabali with random strangers he invited via a Facebook post. "The only common factor between all of us is our love for Rajinikanth. In an open post on Facebook, I've invited genuine Thalaivar fans whom I've never met to join me to watch the film FDFS," said Shahrukh, who will also be reuniting with his schoolmates to watch the film. "In 2007, a large group of us from school watched Sivaji. Seven of us from that group will be reuniting to watch Kabali. I've applied for leave from work and my boss is upset that I've motivated a few others to take leave too," he added. "His films come once in two years, so it's totally worth it," said Syed Iftequar, a sixty two years old enthusiast, who works in a managerial position. "I've already blocked tickets for the FDFS in Chennai. My friends from Mumbai and Hyderabad are flying down to watch the film. It's good to be watching 'Kabali' at a place where it's celebrated the way it's supposed to be," he said. Kabali also stars Radhika Apte as Rajinikanth's love interest.


6. Watching the first show of Rajnikanth starrer is similar to
(A) inviting group of friends on facebook
(B) giving free rides to crazy headed fans
(C) following a traditions of Thalaivar fans
(D) creating a furore on ticket windows


7. The movie 'Kabali' starred which of the following in it:-
(A) Rajnikanth and Ashkay Shahrukh
(B) Rajnikanth and Thalaivar
(C) Rajnikanth and Sivaji
(D) Rajnikanth and Radhika Apte


8. The best suitable place to watch 'Kabali' according to an admirer in the passage is
(A) Hyderabad (B) Delhi
(C) Chennai (D) Benglore


9. The letter 'S' in 'FDFS' represents
(A) Show
(B) Scenario
(C) Scene
(D) System


10. Which of the following is incorrect according to the given passage?
(A) The age of Thalaivar is 65 years.
(B) Akshay Shahrukh is a renowned film critic.
(C) The actor's films get released once in every three years.

(D) Sivaji was probably released in 2007



Answers

1. (C)
2. (C)
3. (B)
4. (A)
5. (B)
6. (C)
7. (D)
8. (C)
9. (A)
10. (C)






Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments