Reasoning Quiz for Bank & Insurance Exams 2017 - Set 4 | Puzzles



Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Reasoning Quiz. The following set of puzzles are Prelims Exam level.


Advertisement







Directions (Q. 1-5): Read the following information carefully to answer the given questions.

Seven bags P, Q, R, S, T, U and V are kept one above the other in an order. Each box contains different things in it. These are the further details-

Bag T is above bag U and there are two bags between them. The bag which kept 2nd highest position contains Laptop. There is only one bag between bag Q and bag S which contains Clothes. 4th positioned bag contains Bottle. Bag V is kept above bag U. Bag Q doesn’t contains Mobile. Bag U is kept just below the bag which contains Bottle. Top positioned bag either contains Snacks or Goggles. There are three bags between bag V and bag P. The bag which contains Mobile is above the bag which contains Goggles. Bag V contains Tablet.


Q 1. Which bag kept at second lowest position?
a) P
b) One contains clothes
c) S
d) T
e) none of these.


Q 2. How many bags are between bag S and bag R?
a) Two
b) Three
c) Four
d) Five
e) none of these.



Q 3. Which of the following bag contains Mobile?
a) Q
b) U
c) T
d) S
e) none of these.



Q 4. Which bag contains Snacks?
a) U
b) R
c) T
d) V
e) none of these.)

Q 5. How many bags are kept below the bag contains Mobile?
a) One
b) Two
c) Three
d) Four
e) none of these.




Directions (Q. 6-10): Read the following information carefully to answer the given questions.

A university organised exams for six different subjects, viz Maths, Physics, Chemistry, Electronics, Statistics and English on six days of a week, not necessarily in the same order. The exams start from Monday, with a holiday on any day of the week. One full day is devoted to one exam. The exam of Maths is scheduled immediately after the exam of Physics. The exam of Electronics is scheduled on Wednesday but not after the exam of English. The exam of Chemistry is scheduled on Friday. There is only one exam between the exams of Statistics and Maths. There is only one day when no paper is scheduled but that is not Saturday. The exam of English is scheduled just before the holiday.



Q 6. On which of the following days is the exam of Statistics scheduled?
a) Tuesday
b) Wednesday
c) Friday
d) Saturday
e) None of these



Q 7. On which day is a holiday?
a) Sunday
b) Monday
c) Tuesday
d) Wednesday
e) None of these




Q 8. How many exams is/are scheduled between the exams of Maths and Electronics?
a) One
b) Two
c) Three
d) Four
e) None of these




Q 9. Which two exams are scheduled on the first and last day?
a) Electronics, English
b) Maths, English
c) Physics, Chemistry
d) Physics, English
e) None of these



Q 10. Which of the following combinations is correct?
a) English–Thursday
b) Maths–Monday
c) Statistics–Saturday
d) Physics–Monday
e) None of these



Answers

  1. C
  2. C
  3. D
  4. B
  5. A
  6. E
  7. A
  8. E
  9. E
  10. D



Solutions:

1-5:
R
Snacks
T
Laptop
V
Tablet
Q
Bottle
U
Clothes
S
Mobile
P
Goggles


6-10:





Winners:

  1. Aarushi Mathur - 10/10
  2. Chaitanya - 10/10
  3. Nitu - 8.75/10








Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments