Reasoning Quiz for Bank & Insurance Exams 2017 - Set 1 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Friday, June 16, 2017

Reasoning Quiz for Bank & Insurance Exams 2017 - Set 1


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Reasoning Quiz based on Mixed Problems for upcoming Bank & Insurance Exams.


Advertisement




Study the following information carefully and answer the question given below it.

Amongst Four Models G, H, L and K, Five Actors A, B, C, D, and E and Six Director M, N, O, P, Q and R, some teams are to be selected. A, B, G, H, O, P and Q are females and the rest are males.

The formation of teams is subject to the following condition-
  1. Wherever there is a male Model, there will be no female Actor.
  2. There shall not be more than two male Directors in any team.
  3. Wherever there is a male Actor, there will be no female Director.


Q.1 If the team consists of three actors, two male models and two directors, then the member of the team could be?
a) B, C, D, K, L, N, R
b) C, D, E, K, L, P, R
c) A, B, C, K, L, M, R
d) C, D, E, K, L, M, N
e) none of these.                            



Q.2 If the team consists of two actors, one model and four director, then all the following teams are possible except?
a) A, B, H, M, O, P, Q
b) A, B, G, M, N, O, P
c) A, B, H, M, O, P, R
d) A, B, K, N, R, P, Q
e) none of these.                            


Q.3 If the team consists of two actors, three female directors and two models, which of the following are the members of the tem?
a) C, D, K, L, O, P, Q
b) A, B, O, P, Q, G, H
c) D, E, G, H, O, P, Q
d) Both b & c
e) none of these.                            



Q.4 If the team consists of two actors, two models and two directors, then all of the following teams are possible except__?
a) A, B, G, H, M, N
b) C, D, K, L, O, P
c) A, B, G, H, O, P
d) Either b or c
e) none of these.                            



Q.5 If the team consist of two actors, two female directors and two models, then all the following teams are possible except?
a) A, B, G, H, P, Q
b) A, B, G, H, O, Q
c) A, B, K, L, P, Q
d) O, P, G, H, A, B
e) none of these.                            



Q. 6-8 Read the following information carefully and answer the following questions-

B is the maternal uncle of D, who is the son of A. Z is the only daughter and U is the only daughter-in-law of V. G is the father of A and I. H is the son of F. E is the paternal uncle of I. C is the son of U, who is the wife of A. W is the daughter of Z and sister of H.


Q.6 Which of the following group is the maternal uncle of W?
a) U, A
b) I, U
c) A, I
d) B, A
e) none of these.                            



Q.7 How is V related to G?
a) Cousin
b) Wife
c) Sister-in-law
d) Mother
e) none of these.                            



Q.8 How is Z related to I?
a) Wife
b) Brother
c) Sister-in-law
d) Sister
e) none of these.                            



Q.9 Which of the following equation will be true if –  A = 6, B = 8, C = 3, D = 9 and E = 15?
a) (D+A) ÷ E + B = C
b) (D+E) ÷ A × C = B
c) (B+C) + D – A – E = C
d) (E+C+A) ÷ B × D = 28
e) none of these.                            



Q.10 Nisha ranks ninth from the last, if Nitu is ninth after Shalini and just in the middle of Shalini and Nisha and Shalini ranks fourth in the class. How many students are there in the class?
a) 31
b) 32
c) 33
d) 30
e) 29                     



Rules:

Post answers according to the following format(s)
1-2
2-3
3-4
Or
12345
54213
In case the options are ABCD, use the Appropriate Options.

Do Not Rectify anyone.

Minimum 6 Answers

If you have any doubt regarding any question of the quiz, kindly ask after the quiz is over i.e answers given.

DO NOT GOOGLE ANSWERS!! IT WILL HAMPER YOUR PREPARATION

Do Not CHAT here. If you have any query, use today’s Ask The Mentor Page.

Exampundit.in reserves the right to choose winner or give scores.


Answers:
1-D
2-D
3-B
4-B
5-C
6-C
7-D
8-D
9-E
10-D




Winners


Name
Marks
Nisha Gautam
10/10
Pallavi
10/10
S Dixit
10/10
Arushi
8.75/10
Shalini
8.75/10


Explanations:

6 to 8:






Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>