Computer Knowledge Quiz for NIACL Assistant Mains 2017 - Set 10




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Computer Knowledge Quiz for NIACL Assistant Mains 2017.


Advertisement





1. Which of the following is true about the subdivision of fields?
(A) always done to give the programmer greater flexibility
(B) depending on programming language used
(C) never accomplished on fields containing numeric data
(D) all of the above
(E) none of these


2. When the application software is priced separately from the computer hardware it is called as?
(A) Unbundled
(B) Bundled
(C) Utility
(D) all of the above
(E) none of the above


3. Which of the following is the primary advantage of key-to-tape data-entry systems?
(A) a large percentage of editing can be performed at the time of data entry
(B) key verification is easily performed
(C) the tape is reusable
(D) keying errors can be detected as they occur
(E) both B and C


4. The following are the basic types of record-access methods
(A) sequential an random
(B) direct and immediate
(C) sequential and indexed
(D) on-line and real-time
(E) none of these


5. A sequential electronic circuit which can be placed in one out of two stable states where each state may be used to represent a binary digit is stated as
(A) integrated circuit
(B) firmware
(C) flip-flop
(D) all of these
(E) none of these


6. Which of the following is true about bandwidth?
(A) the wider the bandwidth of a communications system the more data
(B) the narrow the bandwidth of a communications system the more data it can transmit in a given period of time.
(C) the wider the bandwidth of a communications system the less data it can transmit in a given period of time
(D) both A and B
(E) none of these


7. The following typically happens in the output phase of a computer based information system
(A) data is put into the computer for processing
(B) information is produced in hardcopy/softcopy form
(C) mathematical calculations are performed
(D) all of the above
(E) none of these


8. An operation in which data is moved to a different location is called as
(A) block move
(B) street move
(C) delete
(D) edit
(E) none of these


9. A process of trying out a new product by independent users before it is finally manufactured is
(A) alpha test
(B) beta test
(C) gamma test
(D) delta test
(E) none of these


10. Following communications lines, best suites to interactive processing applications
(A) narrowband channels
(B) simplex lines
(C) full-duplex lines
(D) mixed band channels
(E) none of these


11. Which of the following is a tool used to quickly check computers on a network for known weaknesses
(A) security exploit
(B) vulnerability scanner
(C) packet sniffer
(D) rootkit
(E) none of these


12. It is a visual aspect that indicates that a control is ready to receive input from you in Windows operating system
(A) control’s focus
(B) dialog boxes
(C) command buttons
(D) text boxes
(E) none of these


13. Microsoft Office InterConnect is
(A) business-relationship database
(B) an application that supports editing scanned documents
(C) a scanning and OCR application
(D) both A and B
(E) none of these


14. In Microsoft Word shortcut CTRL+SHIFT while dragging an item
(A) delete the selected item permanently without placing the item in the recycle bin
(B) copy the selected item
(C) rename the selected item
(D) create a shortcut to the selected item
(E) none of these


15. In Excel you can copy call formats from one cell to another by using
(A) backspace key
(B) default font
(C) format painter
(D) formatting toolbar
(E) none of these


16. In Excel data marker on a chart are linked to data points in a worksheet, therefore,
(A) we can automatically apply formatting to a data series
(B) we can change the position of a data marker and automatically change the data point value in the worksheet
(C) we can change a data print value and automatically draw the chart
(D) both A and B
(E) none of these



17. In Excel you can use the formula palette to
(A) copy a range of cells
(B) format cells containing numbers
(C) create and edit formulas containing functions
(D) entered assumptions data
(E) none of these


18. In Excel you can create hyperlinks from the Excel workbook to
(A) a webpage on company internet
(B) a web page on the internet
(C) other office application documents
(D) all of the above
(E) none of these


19. In Microsoft PowerPoint to select all of the boxes of an organisation chart
(A) clicking and edit and select all
(B) right click the chart background and then click select all
(C) press and hold the SHIFT key and click each box
(D) all of the above
(E) none of the above


20. In Microsoft PowerPoint view that displays the slides of a presentation as miniature representations of the slides is called
(A) slide show
(B) slide sorter view
(C) notes pages view
(D) outline view
(E) none of these


Answers:

1. B
2. A
3. C
4. A
5. C
6. A
7. B
8. A
9. B
10. C
11. B
12. A
13. A
14. D
15. C
16. B
17. C
18. D
19. D
20. B






Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments