SBI PO Prelims 2017: Sentence Rearrangements and Double Fillers - Set 3


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of English Quiz on Para Jumble and Double Fillers for SBI PO Prelims 2017.


Directions (Q.1-6): Rearrange the following sentences (A),(B),(C),(D),(E), (F), (G) and (H) to make a meaningful paragraph and answer the questions which follow:

(A)The new flexible ‘fare choices’ will be available on all domestic and international routes through Jet Airways website and mobile application.
(B)The baggage allowance is differentiated according to routes based on place and weight and the same will reflect on the e-ticket.
(C)Mumbai based Jet Airways unveiled a new strategy to offer different choices to customers, while booking tickets in economy and the premiere segment.
(D)Fare choices will enhance the ability of Jet Airways to compete with the low cost carriers exponentially. This will also enable customers to book their trips early and according to their budget.
(E)Passengers in the premiere class can choose from Saver, Classic and Flex as well though there is one fare category for First class.
(F)The new scheme known as ‘fair choices’ will be launched by Jet Airways to provide passengers more choices and freedom while booking flights and will allow them to customize their journey according to their needs.
(G)A total of eight new choices will be introduced across economy, premiere and first class. Passengers travelling in the economy segment will have the option of choosing from the Deal, Saver, Classic and Flex fare categories.
(H)The various fare categories are differentiated based on the changeability and refundability of a ticket, baggage, allowance, mileage accrual, upgrade eligibility, priority check-in and lounge access.


1. Which of the following sentence should be the THIRD after the rearrangement?
(a)H
(b)D
(c)A
(d)B
(e)E


2. Which of the following should be the FOURTH after the rearrangement?
(a)A
(b)D
(c)B
(d)E
(e)G


3. Which of the following will be the FIFTH after the rearrangement?
 (a)B
(b)D
(c)A
(d)E
(e)C


4. Which of the following will be the SIXTH step after the rearrangement?
(a)G
(b)C
(c)H
(d)D
(e)A


5. Which of the following will be the SEVENTH step after the rearrangement?
(a)F
(b)B
(c)D
(d)G
(e)E


6. Which of the following will be the EIGHTH step after the rearrangement>
(a)E
(b)A
(c)G
(d)D
(e)B


Advertisement




Directions (Q.7-11): Each question below has two blanks, each indicating that something has been omitted. Find out which option can be used to fill up the blank in the sentence in the same sequence to make it meaningfully complete.


7. Banks are financial intermediaries where the ______ of the public are _____ and lent to various sectors of the economy.
(a) Capital, gathered
(b)Basis, activated
(c) Assets, organized
(d) Funds, mustered
(e) Resources, mobilized



8.  Wayne Rooney has been named England captain taking ______ the leadership role of an experienced team in rebuilding phase _______its worst ever world cup.
(a)off, succeeding
(b)up, accompanying
(c)for, having
(d)Over, following
(e)for, having


9. In a bank’s portfolio losses ______ from outright default due to inability or willingness of a customer or counterparty to meet ______ in relation to lending, trading, settlement and other financial transactions.
(a)emerge, pledge
(b)arise, responsibility
(c)stem, commitments
(d)come, promise
(e)derive, guarantee


10. The customer demands have _____ a fierce competition amongst the banks and financial companies for the application of computer and telecommunication technology in their operations to help them offer ______ products and services at reduced costs.
(a)spark, invented
(b)produced, new
(c)caused, contemporary
(d)triggered, innovative
(e) generated, original


11. Concerns relating to global mass _______ and privacy of internet users are likely to ____-- discussions at the Internet Governance forum.
(a) vigilance, lead
(b)inspection, control
(c)scrutiny, influence
(d)surveillance, dominate
(e)supervision, handle



Answers & Solutions:
The order of rearrangement is – CFHDAGEB
1.a
2.b
3.c
4.d
5.e
6.e
7.e
8.d
9.c
10.d

11.d







Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments