SBI PO Prelims 2017: Puzzle Quiz - Set 23 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Saturday, April 08, 2017

SBI PO Prelims 2017: Puzzle Quiz - Set 23



Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle Quiz for SBI PO Prelims 2017.

1-5
There are six players Z,Y, X, W, V and U in a school. Each of the player having two hobbies; one compulsory hobby and the other optional hobby. W’s optional hobby is painting while three others have it as compulsory hobbies. V and U have cooking as one of their hobby. U’s compulsory hobby is match which is an optional hobby of both X and V. Painting and Boxing are Z's hobby but, in terms of compulsory and optional hobby, they are just reverse of those of W. Sketching  is an optional hobby of only one of them. The only female player in the school has Boxing as her compulsory hobby.

1. Sketching is an optional hobby of –
A) Z
B) Y
C) X
D) W
E) U
F) None

2. W’s compulsory hobby is?
A) Boxing
B) Cooking
C) Sketching
D) Painting
E) Match


3. Who is the only female?
A) Z
B) Y
C) X
D) W
E) None


4. Painting is a compulsory hobby of?
A) Y
B) X
C) W
D) V
E) Both A and B


5. Painting is a hobby of how many people in total?
A) 4
B) 3
C) 5
D) 2
E) 1




Advertisement




6-10
There are seven mentors P, Q, R, S, T, U and V in a personality development institute. Each one of them teaches a different subject. There are three female and four male mentors, and out of these, there are two pairs of couples. R who teaches manners is married to the teacher who teaches English. T and V are female teachers who teach verbal  and Ethics  respectively. P teaches Reasoning and his wife does not teach Ethics. Q does not teach English or speaking. U and S are male teachers. U is unmarried. One of them teaches etiquettes.

6. R is married to ?
A) Q
B) P
C) S
D) U
E) V


7. Who teaches etiquettes?
A) P
B) Q
C) R
D) S
E) T


8. Choose the odd one out
A) P
B) Q
C) S
D) U
E) V


9. Who teaches English?
A) S
B) R
C) V
D) P
E) Cannot be determined


10. Who teaches speaking?
A) U
B) P
C) Q
D) R
E) S


Answers:

  1. (B)
  2. (A)
  3. (D)
  4. (E)
  5. (A)
  6. (C)
  7. (B)
  8. (E)
  9. (A)
  10. (A)


Solutions:
1-5:
Sln-
Z boxing(Opt)PAINTING(Comp)
Y SKETCHING (Opt)PAINTING(Comp)
X MATCH(Opt)PAINTING(Comp)
W PAINTING(Opt)Boxing(Comp)
V MATCH(Opt)COOKING(Comp)
U COOKING(Opt)MATCH(Comp)

6-10:
Sln- Male: P, Q, S, U
            Female: R, T, V
            Couple: PT, RS
Sub: P-reasoning, Q-etiquettes, R-manners, S-English,T-verbal,U-speaking,V-ethics








Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>