SBI PO Prelims 2017: Error Correction and Para Jumble - Set 9 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Monday, April 03, 2017

SBI PO Prelims 2017: Error Correction and Para Jumble - Set 9




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of English Quiz for SBI PO Prelims on error and para jumble.

Directions (Q.1-5) given below is the statement where three words are in bold. Choose from the options the choice that can correctly replace the bold words.

1. Any software project that involves a DBMS must consider applications that involve processes and identify the entities.
(A) involve, which, involves
(B) revolves, that, involves
(C) involving, which, involved
(D) involving, by, involved
(E) no correction required


2. In the forty, nationalization being considered a panacea for all socioeconomic ills.
(A) forties, was, the
(B) forties, is, the
(C) forties, is, as
(D)forties, were, the
(E) no correction required


3. A person who goes on a diet control (weight reduction programme) for a long period will also develop muscular efficiency.
(A)Any, go, efficient
(B) the, went, efficiency
(C) A, goes, inefficiency
(D) only, went, inefficiency
(E) no correction required


4. Any negative revenue deficit implies that the government is resort to borrowing to finance current consumption.
(A) a, positively, resorted
(B) a, negativity, resorting
(C) only, negative, resorted
(D) a, positive, resorting
(E) no correction required




5. By using of the term, Masala bonds are similar to Dimsum bonds-bonds issued outside China but denominated in Chinese currency. But they are different from Samurel bonds which are Yen denominated bonds issued in Tokyo by a non-Japanese company and subjecting to Japanese regulation.
(A) use, subjected, regulation
(B) usage, subject, regulations
(C) usage, subjected, regulations
(D) use, subject, regulations
(E) no correction required


In the following questions, each passage consists of six sentences. Find out the proper order of the sequences

6. (A)Their existence is not merely benefitting the workforce but also contributing enormously to the socio-economic development of the region.
(B)Ordinance factories are situated in the remote areas of the countries
(C)The factories are well equipped with modern amenities
(D)The setting up of factories with sound infrastructure in such underdeveloped areas has not only initiated rapid industrialization, but also generated substantial direct and indirect employment opportunities
(E)They have their own markets, schools, market complexes and recreational facilities
(F)All factories undertake welfare schemes like organizing health camps and awareness programs and awareness programmes, education to children and social forestry
The proper sequence should be
(A)BDEACF
(B)BCFDAE
(C)BCEDFA
(D)BCDEFA
(E)BFCDEA

7. (A)Snakes have learnt, from centuries of experience, that there is no profit in trying to attack a human being
(B)And therefore, biting him would certainly not provide the snake with a meal
(C)But the size of human being is such that the poison entering his body may take several hours to have an effect.
(D)In most of the cases the poison is not enough to kill a healthy adult at all
(E)A small animal bitten by a snake has no chance to hit back before it dies.
(F)Long before the man is dead, he has killed the snake and started to look for a cure.
The proper sequence should be
(A)EACFDB
(B)AECFDB
(C)EABCFD
(D)EABCDF
(E)AEBCDF


8. (A) The discovery of radioactivity was the foundation stone of atomic research
(B)It is a thought well worth serious consideration
(C)This higher value it has because it has brought relief and cure to many suffering persons
(D)Today, because of its rarity, radium is one of the most commercially valuable elements in the world
(E)One might claim that in radium alone, atomic research has given us something capable of saving more lives than the atomic bombs have destroyed.
(F)But it has a higher value than pounds, shillings and pence.
The proper sequence should be
(A)AEFDCB
(B)ADFCEB
(C)AFECBD
(D)ACFEDB
(E)AFCEBD


9. (A)The object of advertisement, of course, is to present the goods in the most favorable light possible.
(B)They correct the distortion and so help the consumer to come to a reasonable decision.
(C)The shopper must get only a one sided view from an advertisement.
(D)Advantages are paraded, but drawbacks are not mentioned.
(E)This is why the independent reports of goods, which are made in newspapers and magazines are so important.
(F)For a more balanced picture, he must make his own enquiry.
The proper sequence should be
(A)AECBDF
(B)AEFDCB
(C)ADCFEB
(D)AECFBD
(E)ACFEBD


10. (A) Man has acquired great mastery over all the forces of nature and hence is called Homo-sapiens.
(B)This is really shocking as all our prophets and saints preached and taught tolerance and non-violence in every aspect of life.
(C)This becomes quite obvious to us when we read newspapers which daily carry reports of violence taking place in one or the other part of the world.
(D)But in one respect he is not at all different from animals, beasts and savages
(E)Man still resorts to the use of violence to end disputes at personal, social, religious and national level
(F)This is in respect of violence and intolerance.
The proper sequence should be
(A)EAFDCB
(B)EBCADF
(C)ADFECB
(D)EFBCAE
(E)AFCBED



Answers:
1. E
2. C
3. C
4. D
5. B
6. C
7. B
8. B
9. C
10. C





Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>