Puzzle Quiz for NIACL Assistant 2017 - Set 6


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle Quiz for NIACL Assistant 2017 Exam.

We recommend- SBI PO Mock Test of Practice Mock - High level Questions Click here to get a Free Mock Test


DIRECTIONS (Q.1-5) : Study the following information carefully and answer the questions given below: 

A, B, C, D, E, F, G and H are eight employees of an organization working in three departments, viz Personnel, Administration and Marketing with not more than three of them in any department. Each of them has a different choice of sports from football, cricket, volleyball, badminton, lawn tennis, basketball, hockey and table tennis, not necessarily in the same order. D works in Administration and does not like either football or cricket. F works in Personnel with only A, who likes table tennis. E and H do not work in the same department as D. C likes hockey and does not work in Marketing. G does not work in Administration and does not like either cricket or badminton. One of those who work in Administration likes football. The one who likes volleyball works in Personnel. None of those who work in Administration likes either badminton or lawn tennis. H does not like cricket.



1. Which of the following groups of employees work in Administration department?
(a) EGH
(b) AF
(c) BCD
(d) BGD
(e) Data inadequate



2. In which department does E work?
(a) Personnel
(b) Marketing
(c) Administration
(d) Data inadequate
(e) None of these



3. Which of the following combinations of employees department-favourite sport is correct?
(a) E-Administration-Cricket
(b) F-Personnel-Lawn Tennis
(c) H-Marketing-Lawn Tennis
(d) B-Administration-Table Tennis
(e) None of these



4. What is E's favourite sport?
(a) Cricket
(b) Badminton
(c) Basketball
(d) Lawn Tennis
(e) None of these



5. What is G's favourite sport?
(a) Cricket
(b) Badminton
(c) Basketball
(d) Lawn Tennis
(e) None of these




Advertisement





DIRECTIONS (Q. 6-10): Study the following information carefully and answer the given questions.

P, Q, R, S, T, V and W are seven friends, all of a different height and fatness.
(i) Q is the thinnest and tallest among them.
(ii) S is not as short as T, but shorter than R.
(iii) W is not as fat as R, but fatter than V.
(iv) R and T are taller than W but shorter than R
(v) V is fatter than T and the shorter among them.
(vi) R is third among them in fatness in descending order.



6. Who is the fattest among them?
(a) P
(b) S
(c) Either P or S
(d) Either T or S
(e) None of these




7. Which of the given statements is not required to find out the thickest among them?
(a) (i)
(b) (vi)
(c) (iii) and (iv)
(d) (v)
(e) None of these




8. If they are made to stand in ascending order of their heights, who will come in the middle?
(a) R
(b) S
(c) T
(d) Data inadequate
(e) None of these




9. If they are made to stand in ascending order of their fatness, who will be the second from the last?
(a) S
(b) V
(c) W
(d) Data inadequate
(e) None of these




10. Who obtained the same place in height and fatness among them when arranged in ascending order of their height and fatness?
(a) P
(b) Q
(c) R
(d) S
(e) None of these



Answers:
  1. C
  2. B
  3. E
  4. A
  5. D
  6. C
  7. E
  8. B
  9. D
  10. C


Explanations:

1-5:

6-10:






Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments