Puzzle Quiz for NIACL Assistant 2017 Exam - Set 1


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Reasoning Quiz for NIACL Assistant 2017 Exam.

Directions(Q.1-6): Read the following information carefully and answer the questions given below.

There are seven persons P, Q, R, S, T, U and V sitting around a circular table. Three of them are facing inside and rest are facing outside. They work in different companies Apollo, General Motors, Cadella, Dr. Reddy’s, Blackberry, Essar oil and Fortis but not necessarily in the same order. S sits between R and the person who is facing inside and he is to the right of the latter. V works for Fortis and sits second to the left of T, who works in Apollo. P is fourth to the right of Q and both are facing the same direction. The one works in Dr. Reddy’s is neighbor of both T and V. S does not work in General Motors. The persons who are facing inside on the immediate right of the persons who are facing outside. U and Q are facing inside. The person who works in blackberry sits on the immediate right of the one who works in Apollo. The person who works in Cadella sits on the immediate left of V.



1. Who among the following is facing inside?
 
(a)T

(b)V

(c)R

(d)P

(e)None of these



2. Who among the following is on the immediate right of U?

(a)P

(b)V

(c)R

(d)Q

(e)None of these



3. If S and Q interchange their positions which of the following will be second to the left of one, who works in Fortis?

(a)Q

(b)R

(c)T

(d)U

(e)None of these



4. S works in which of the following companies?

(a)General Motors

(b)Essar Oil

(c)Cadella

(d)Cannot be determined

(e)None of these



5. R works in which of the following companies?

(a)Apollo

(b)Cadella

(c)Essar Oil

(d)General Motors

(e)Dr. Reddy’s



6. How many persons are there between T and P when counted in clockwise direction?

(a)Three

(b)Two

(c)Five

(d)Four

(e)None



Directions(Q.7-12): Study the following information carefully and answer the questions given below.

P, T, R, Q, S, V, W and X are eight persons. Each is a professor of different subject, viz, math, history, physics, botany, zoology, Hindi, English and geology. Each of them, has a different hobby, viz, singing, poetry, music, shayari, painting, cooking, trekking and swimming but not necessarily in the same order. The one who is professor of math likes shayari. T and V like music and trekking though not necessarily in the same order. W is a professor of zoology and does not like singing. X does not like painting. S likes swimming. R is not a professor of history. The one who is a professor of geology likes trekking. The one who is a professor of Hindi does not like poetry or painting. P who likes cooking is a professor of neither history not geology. The one who is professor of math likes shayari. Q is a professor of English and does not like either singing or poetry. The one who likes swimming is a professor of physics and the one who is a professor of botany likes music.



7. Who among the following likes singing?

(a)X

(b)W

(c)S

(d)T

(e)None of these



8. Who among the following is a professor of history?

(a)S

(b)T

(c)X

(d)W

(e)none of these




9. R is a professor of which of the following subjects?

(a)math

(b)geology

(c)zoology

(d)Hindi

(e)none of these



10. Which of the following is definitely correct?

(a)R-math-music

(b)V-botany-music

(c)S-zoology-singing

(d)Q-English-painting

(e)None of these



11. Which of the following combinations is incorrect?

(a)S- swimming

(b)P-Hindi

(c)W-trekking

(d)R-shayari

(e)none of these



12. Which of the following is W’s hobby?

(a)painting

(b)cooking

(c)singing

(d)poetry

(e)none of these


Answers:

  1. D
  2. B
  3. A
  4. B
  5. D
  6. A
  7. A
  8. C
  9. A
  10. D
  11. C
  12. D






Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments