Data Interpretation Quiz for NIACL Assistant 2017 - Set 2 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Saturday, April 22, 2017

Data Interpretation Quiz for NIACL Assistant 2017 - Set 2

Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Data Interpretation Quiz for NIACL Assistant 2017 Exam.

Directions (Qs. 1-5): Study the following table carefully and answer the questions given below it.





1. What is the average number of female teachers in all the Universities together ?
(a) 100
(b) 105
(c) 108
(d) 106
(e) None of these



2. What is the total number of non PhD male teachers from University A and C together ?
(a) 137
(b) 208
(c) 145
(d) 218
(e) None of these




3. What is the respective ratio of the non-PhD male teachers from University D to the non-Ph.D. female teachers from the same University ?
(a) 7:1
(b) 13 : 4
(c) 9:5
(d) 16:13
(e) None of these




4. What is the difference between the number of female PhD teachers from University E and male non-PhD teachers from the same University ?
(a) 165
(b) 52
(c) 158
(d) 75
(e) None of these




5. The number of PhD teachers in University B (Both males and females) is approximately what per cent of the total number of teachers in the University ? (Both males and females)
(a) 54
(b) 68
(c) 64
(d) 52
(e) 58



Advertisement





Directions (Qs. 6-10): Study the following information carefully to answer the questions that follow:

In a tournament, a total number of 400 players have participated in five different sports, viz badminton, hockey, lawn tennis, cricket and baseball. 15 per cent of the total players have participated in badminton. Two-fifths of the total players have participated in hockey. 6 per cent of the total players have participated in lawn tennis. 25 per cent of the total players have participated in cricket. Remaining players have participated in baseball. One-fourth of the hockey players are females. 20 per cent of badminton players are males. Half the players who have participated in Lawn Tennis are males. There are 45 female cricket players. No female player has participated in baseball.


6. The number of female players participating in badminton is approximately what percentage of the number of players participating in baseball?
(a) 72
(b) 75
(c) 80
(d) 95
(e) 86



7. What is the difference between the number of male players participating in hockey and the number of female players participating in lawn tennis?
(a) 92
(b) 9
(c) 102
(d) 108
(e) None of these


8. If due to certain reason cricket game was dropped and all the cricket players left the tournament, then what would be the total number of male players in the tournament?
(a) 200
(b) 210
(c) 190
(d) 220
(e) None of these



9. What is the ratio of the number of male players participating in badminton to the number of female players participating in hockey?
(a) 3:11
(b) 3:10
(c) 6:11
(d) 11:6
(e) None of these




10. What is the total number of female players participating in the tournament?
(a) 130 
(b) 120 
(c) 145 
(d) 155
(e) None of these



Answers

  1. D
  2. D
  3. A
  4. E
  5. C
  6. E
  7. D
  8. A
  9. B
  10. C







Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>