Saturday, March 11, 2017

SBI PO Prelims 2017: Puzzle Quiz - Set 8



Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle Quiz for SBI PO Prelims 2017.

Given below are two statements I and II. You have to assume the information given in both I and II is true and mark the answer according to the given options
1. I.A person died on the way to hospital
II. A truck dashed into the car that person was driving
(A) if ‘I’ is the effect and ‘II’ is its immediate and principal cause
(B) if ‘I’ is the immediate and principal cause and ‘II’ is its effect
(C) if ‘I’ is an effect but ‘II’ is not its immediate and principal cause
(D) if ‘II’ is an effect but ‘I’ is not its immediate and principal cause
(E) none of these


2. I. Mansi has got a kind of skin infection that seems to be incurable.
II. Last week, Mansi spent her time with villagers of Shantipur where water is not potable, due to her NGO work
(A) if ‘I’ is the effect and ‘II’ is its immediate and principal cause
(B) if ‘I’ is the immediate and principal cause and ‘II’ is its effect
(C) if ‘I’ is an effect but ‘II’ is not its immediate and principal cause
(D) if ‘II’ is an effect but ‘I’ is not its immediate and principal cause
(E) none of these



3. I. ABC state has a lot of corruption
II. ABC is one of the poorest states of country XYZ
(A) if ‘I’ is the effect and ‘II’ is its immediate and principal cause
(B) if ‘I’ is the immediate and principal cause and ‘II’ is its effect
(C) if ‘I’ is an effect but ‘II’ is not its immediate and principal cause
(D) if ‘II’ is an effect but ‘I’ is not its immediate and principal cause
(E) none of these


4. I. SriRam Co. has recorded 20% jump in its sales
II. SriRam Co. has reduced the prices of its products considerably
(A) if ‘I’ is the effect and ‘II’ is its immediate and principal cause
(B) if ‘I’ is the immediate and principal cause and ‘II’ is its effect
(C) if ‘I’ is an effect but ‘II’ is not its immediate and principal cause
(D) if ‘II’ is an effect but ‘I’ is not its immediate and principal cause
(E) none of these


5. I. Romeo loved beauty and innocence
II. Juliet was beautiful and innocent
(A) if ‘I’ is the effect and ‘II’ is its immediate and principal cause
(B) if ‘I’ is the immediate and principal cause and ‘II’ is its effect
(C) if ‘I’ is an effect but ‘II’ is not its immediate and principal cause
(D) if ‘II’ is an effect but ‘I’ is not its immediate and principal cause
(E) none of these


Read the following information carefully and answer the questions that follow.
Eight friends-A, B, C, D, E, F, G and H from eight different countries-India, Argentina, Spain, Germany, Portugal, France, Uruguay and Brazil have met after a long time. So they decided to go for a fine dinner and are sitting around a circular table. C, who is neither from Spain nor from Germany, is two places to the left of one from Brazil. B, who is from Argentina is sitting directly opposite to the one from India. F and the one from Spain are the immediate neighbors of E. D who is from neither Spain nor France is not sitting adjacent to H but adjacent to the one from Germany. A who is neither from Brazil nor from Spain is sitting opposite to the one from Germany. The one who is from Portugal sits three places to the right of one from France.


6. Who is from Portugal?
(A) A
(B) C
(C) E
(D) G
(E) D


7. Who sits third to the left of F?
(A) B
(B) G
(C) C
(D) A
(E) H



8. Which country does G belong to?
(A) France
(B) Portugal
(C) Germany
(D) Uruguay
(E) Brazil


9. Who is three places away to the right of one from Uruguay?
(A) A
(B) B
(C) G
(D) E
(E) cannot be determined


10. Who is sitting opposite to the one from Brazil?
(A) H
(B) D
(C) E
(D) F
(E) C




Solutions - Tap to show

Answers

  1. A
  2. C
  3. D
  4. A
  5. E
  6. A
  7. A
  8. C
  9. C
  10. A

Solution - 6-10 - Click here
Correction in the image - F is from France.












Sponsored




Regards



Team ExamPundit

Share this

Get free quizzes and news related to SBI PO, IBPS PO and all other exams.

0 Comment to "SBI PO Prelims 2017: Puzzle Quiz - Set 8"

Post a Comment