Friday, March 10, 2017

SBI PO Prelims 2017: Puzzle Quiz - Set 7



Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle Quiz for SBI PO Prelims 2017.

Read the following information carefully and answer the questions that follow.
Ten persons-P, Q, R, S, T, U, V, W, X, and Y are staying in a six-storey hotel from ground floor to fifth floor. Each of them belongs to different state-Assam, Bihar, Delhi, Goa, Gujarat, Kerala, Maharashtra, Madhya Pradesh, Punjab and Rajasthan. There is atleast one person on each floor and number of persons staying on any floor is not more than three. R is from Maharashtra and doesn’t stay below S. P is staying on second floor with only one other person who is from Gujarat. W is from Assam and is staying on fourth floor and does not stay with the one who belongs to Bihar. Y who is from Goa is staying alone on first floor. The number of people staying above X is more than the number of people below X. V doesn’t belong to Gujarat and doesn’t stay with Y and neither does he stay on a floor which is adjacent to W’s floor. Two people are staying between the floors S and X are staying in and S is not below the one who is from Maharashtra. T is from Delhi and Q is from Bihar. X is from Rajasthan and stays alone. P is not from Punjab.

1. Who is from Gujarat?
(A) V
(B) P
(C) U
(D) S
(E) cannot be determined


2. Who is staying on ground floor and belongs to which state?
(A) X, kerala
(B) V, Madhya Pradesh
(C) V, Kerala
(D) None of these
(E) Cannot be determined


3. R stays on which floor?
(A) 1st
(B) 2nd
(C) 4th
(D) 5th
(E) cannot be determined

4. Which of the following statement is definitely wrong?
(A) Q stays on top most floor
(B) The person who is from kerala is staying below the person who is from Rajasthan
(C) U is staying with the person who belongs to Madhya Pradesh
(D) S is staying with two other people
(E) Two persons stay below Y


5. Which of the following is correct?
(A) S-Punjab-4th
(B) X-Rajasthan-3rd
(C) V-Madhya Pradesh- ground
(D) T-Gujarat-2nd
(E) W-Assam-5th


Read the following information carefully and answer the questions that follow.
Seven persons-A, B, C, D, E, F and G buy books on different subjects-Sociology, Physics, Geography, Zoology, Botany and English. They are studying in different universities-Delhi university, Pune university, Mumbai university and AIIMS and for studying purpose they use internet services of different companies-Reliance jio, Aircel, Airtel and Vodafone. The persons who buy sociology book use the internet connection of same company and don’t study in same university and is neither A nor G. F uses the internet connection of Aircel. D and F are studying in same university and no one apart from them is studying there but they use internet from different companies. The only person who is studying in Pune university uses Vodafone and is neither B nor C. D doesn’t use Reliance jio. The one who buys botany book uses Reliance jio but not A. C buys English book. One who studies from AIIMS and uses Reliance jio and is not B and also buys either Geography or Zoology book. The person who is from Delhi university doesn’t use Airtel’s internet connection. Only one person studies in AIIMS. C doesn’t study in Mumbai university. F neither buys geography nor physics book.


6. Who buys physics book?
(A) A
(B) B
(C) D
(D) G
(E) cannot be determined


7. Who among the following uses Airtel’s internet connection?
(A) D
(B) B, E
(C) E
(D) B
(E) C


8. Who studies in Delhi university?
(A) B, C
(B) C, G
(C) D, F
(D) B, C, G
(E) cannot be determined


9. Which book does the person studying in Pune university buys?
(A) sociology
(B) physics
(C) english
(D) zoology
(E) cannot be determined


10. The person who bought a book on botany studies in?
(A) Pune university
(B) Mumbai university
(C) Pune university or Mumbai university
(D) Delhi university
(E) either Mumbai university or Delhi university



Answers:

1. C
2. E
3. D
4. E
5. B
6. C
7. A
8. D
9. A
10. D


Solutions - Tap to show
1-5:
5TH
S(PUNJAB), Q(BIHAR), R(MAHARASHTRA)
4TH
W (ASSAM), T(DELHI)
3RD
X (RAJASTHAN)
2ND
P (MADHYA PRADESH/KERALA), U (GUJARAT)
1st
Y (GOA)
Ground floor
V (KERALA/MADHYA PRADESH)

6-10:

A
GEOGRAPHY
AIIMS
RELIANCE JIO
B
SOCIOLOGY
DU
VODAFONE
C
ENGLISH
DU
AIRCEL
D
PHYSICS
MU
AIRTEL
E
SOCIOLOGY
PU
VODAFONE
F
ZOOLOGY
MU
AIRCEL
G
BOTANY
DU
RELIANCE JIO




Click here for Set 6

Click here for Set 5

Click here for Set 4

Click here for Set 3

Click here for Set 2

Click here for Set 1









Sponsored




Regards



Team ExamPundit

Share this

Get free quizzes and news related to SBI PO, IBPS PO and all other exams.

0 Comment to "SBI PO Prelims 2017: Puzzle Quiz - Set 7"

Post a Comment