SBI PO Prelims 2017: Puzzle Quiz - Set 5



Hello and welcome to exampundit. Here is the a set of Puzzle Quiz for SBI PO Prelims 2017.


Answer the following questions on the basis of the information given below.

Nine people, Piyush, Qasim, Ruchi, Sonali, Moba, Tabu, Nidhi, Okram and Justin stay in a building, but not necessarily in the same order. The building has nine floors and only one person stays on one floor. All of them own one Audi each, and each Audi is of a different color, i.e. blue, grey, white, black, yellow, green, red, orange and pink, but not necessarily in the same order. The ground floor is numbered1, the floor above it is numbered 2 and so on.
Okram owns a black colored Audi and stays on an even numbered floor. Piyush stays on an even numbered floor below the floor on which Okram stays. The one who owns an orange colored Audi stays on the Fourth floor. Tabu stays on the second floor and owns a white-colored Audi. The one who owns a pink-colored Audi stays on the third floor. Piyush does not own a green colored Audi. There are two floors between the floor on which the people owning the red and black Audi stay. Ruchi owns a grey colored Audi. There are three floors between the floor on which Ruchi and Nidhi stay. Sonali stays on a floor immediately above Justin’s floor. There is one floor between the floor on which Moba and Nidhi stay. Moba does not own a pink colored Audi. The one who owns a blue colored Audi stays on the topmost floor. Moba does not stay on the ground floor.


1. Who amongst the following owns a green colored Audi?
(A)Sonali
(B)Justin
(C)Nidhi
(D)Moba
(E)None of these


2.Who amongst the following stays on the topmost floor?
(A)Nidhi
(B)Sonali
(C)Piyush
(D)Justin
(E)None of these



3. Piyush owns a car of which of the following colors?
(A)Orange
(B)Pink
(C)Yellow
(D)Blue
(E)None of these



4. Who stays on floor which is exactly below the floor on which Okram stays and above the floor on which Piyush stays?
(A)Qasim
(B)Nidhi
(C)Ruchi
(D)Moba
(E)None of these



5. How many floors are between the floor on which Justin stays and the floor on which Ruchi stays?
(A)One
(B)Two
(C)None
(D)Three
(E)More than three.



Answer the following questions on the basis of information given below:

Anil, Ana, Ami, Amar, Anita, Anshi, Amu and Amaya are sitting around a circular table facing the centre but not necessarily in  the same order. The husband of Amu is second to the right of Ana, who sits between two males. Anita sits second to the left of the daughter of Amar. Anita is sister of Anshi but is not immediate neighbor of Amu’s husband. Only one person sits between Anil and Anita. Anil is father of Anshi. Amar, who is brother of Amu sits on the immediate left of his mother. Only one person sits between Amu’s mother and Amaya. Only one person sits between Amu and Anshi. Anshi is mother of Ami and is not an immediate neighbor of Amaya.


6. Which of the following statement is true with respect to the given seating arrangement?
(A)Ana is mother of Amu
(B)No female is an immediate neighbor of Amar
(C)Amu sits third to the left of her daughter
(D)Ami sits third to the right of Anita
(E)None of these


7. Who among the following sits on the immediate right of Ami?
(A)Anshi’s sister
(B)Anil
(C)Anita’s maternal grandmother
(D)cannot be determined
(E)none of these



8. Who among the following is daughter of Amar?
(A)Amaya
(B)Ami
(C)Anita
(D)cannot be determined
(E)none of these



9. What is the position of Anil with respect to his grandson?
(A)Third to the left
(B)immediate right
(C)Third to the right
(D)second to the left
(E)none of these



10. How many persons sit between Anshi and his uncle?

(A)Two
(B)Four
(C)Three
(D)One
(E)None of these


Answers:

  1. D
  2. E
  3. C
  4. D
  5. A
  6. A
  7. B
  8. A
  9. B
  10. C

Solutions - Tap to show
1-5:


PERSON
FLOOR
COLOUR
PIYUSH
VI
YELLOW
QASIM
IX
BLUE
RUCHI
I
GREY
SONALI
IV
ORANGE
TABU
II
WHITE
MOBA
VII
GREEN
NIDHI
V
RED
OKRAM
VIII
BLACK
JUSTIN
III
PINK










Sponsored




Regards



Team ExamPundit

0 comments