SBI PO Prelims 2017: Puzzle Quiz - Set 18 - Exam Pundit - IBPS PO | Clerk | SBI PO | Insurance Exams | SSC Exams | Current Affairs

Recent

Home Top Ad

Thursday, March 30, 2017

SBI PO Prelims 2017: Puzzle Quiz - Set 18




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle Quiz for SBI PO Prelims 2017.

Questions 1 to 6:

Twenty One MLAs from four states (Gujarat, Maharashtra, West Bengal and Delhi) attended a conference. Each MLA was from one of the four political parties, BJP, Congress, AAP and Trinamool Congress. It is also known that, the number of BJP MLAs who attended the conference was exactly half the number of the MLAs of each of the three other political parties. No BJP MLA came from Gujarat. Otherwise, from all the states including Gujarat at least one MLA of all the political parties was present.   There were not more than 3 MLAs of a single political party from a particular state present for the conference. If there had been one less MLA from West Bengal then the MLAs from Maharashtra would have been twice as many as from each state. A and B are AAP MLAs from West Bengal who attended the conference.



1. How many total MLAs are from West Bengal?
a) 4
b) 6
c) 5
d) 4 or 5
e) Can’t be determined


2. How many MLAs are from Gujarat state as well as from Congress party?
a) 1
b) 2
c) 3 or 2
d) 3
e) A or B


3. From which state same number of MLA has come in every party?
a) West Bengal
b) Delhi
c) Gujarat
d) Maharashtra
e) None


4. How many MLAs have come from Gujarat state who are also from BJP party?
a) 2 or 3
b) 1 or 2
c) 0
d) 1
e) 2


5. How many total MLAs have come from AAP party from all the states?
a) 3
b) 8
c) 6
d) 5
e) None


6. How many TMC MLAs have come from Maharashtra state?
a) 1 or 2
b) 2 or 3
c) 1
d) 3
e) 2



Questions 7 to 10:

M, N, O, P, Q, R, S and T are travelling to three different cities viz. Paris, New York and London in three different airlines viz. Qatar Airways, Singapore Airlines and Air India. There are three females among them and each is going to a different city. There are at least two persons travelling by each airline. People travelling to same city are going by the same airline as well. O is not travelling by the same airline as N and S. Q, a male is travelling by an airline along with T only and both of them are not going to New York. M is going to London by Qatar Airways. P is sister of M and she is travelling by Air India. R and O are travelling by the same airline. S is not going to New York.


7. Who are the female members travelling in airlines?
a) N,S,P
b) P,T,N
c) P,T,S
d) N or S and P,T
e) None of these


8. Which pair is travelling to Paris?
a) Q and T
b) O and R
c) c. M,O and R
d) N,,S,M
e) P,T


9. Pick out the right pair.
a) London- Air India
b) New York- Singapore airlines
c) Paris- Qatar Airways
d) New York - Qatar airways
e) None of these


10. Who are going to New York?
a) Q and T
b) P,O and R
c) N,S and M
d) P,N and S
e) Cannot be determined.


Answers & Solutions:

1.B
2.C
3.C
4.B
5.C
6.E
7.D
8.A
9.E
10.B


1-6:

7-10:









Sponsored




Regards



Team ExamPundit

No comments:

Post a Comment

>